Как да избегнем лошия дъх от хапването на чесън

Много хора не ядат чесън заради предизвикания от него лош дъх

снимка: Ylanite KoppensPixabay 

Много хора не ядат чесън, въпреки че харесват вкуса му, заради предизвикания от него лош дъх в устата.

Неприятната миризма се дължи на съдържащите се в него химични съединения.

Въпреки зловонния си имидж обаче, този зеленчук е изключително полезен.

Редовната консумация на чесън понижава нивото на кръвната захар, намалява риска от рак на млечната жлеза и нормализира артериалното налягане.

Така че не избягвайте „миризливия лек“, а просто го консумирайте с варено мляко, съветва диетоложка от Турцияс.

Тя е категорична, че млякото ще неутрализира неприятната миризма, а вие ще се радвате на вкуса и здравословните ползи от чесъна.

Коментирай »
Още по темата
Защо обичаме чесън, но мразим чесновия дъх?
Най-миризливите храни в света
Ресторант "Смрадлива роза" предлага ястия само с чесън
Препоръчваме още
Защо червеното вино предизвиква главоболие?
Как да се справиш с тези мъже
Пътешественикът Николай Н. Нинов се завръща с още едно приключение из тайнствената България в „Маршът на идолите“
Кои са най-неуверените във външния си вид жени?
Начин на живот или психоза: Кога здравословното хранене става опасна мания
Защо кучетата гледат тъжно?
ТЕСТ: Звезда ли си?
Електронна "татуировка" наблюдава здравето на сърцето
Поведението му ще го издаде: 6 доказателства, че той е лудо влюбен в теб
Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата
Порно с любимия? Сексолозите съветват как
На пазар за студеното време
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби