Как да избегнем лошия дъх от хапването на чесън

Много хора не ядат чесън заради предизвикания от него лош дъх

снимка: Ylanite KoppensPixabay 

Много хора не ядат чесън, въпреки че харесват вкуса му, заради предизвикания от него лош дъх в устата.

Неприятната миризма се дължи на съдържащите се в него химични съединения.

Въпреки зловонния си имидж обаче, този зеленчук е изключително полезен.

Редовната консумация на чесън понижава нивото на кръвната захар, намалява риска от рак на млечната жлеза и нормализира артериалното налягане.

Така че не избягвайте „миризливия лек“, а просто го консумирайте с варено мляко, съветва диетоложка от Турцияс.

Тя е категорична, че млякото ще неутрализира неприятната миризма, а вие ще се радвате на вкуса и здравословните ползи от чесъна.

Коментирай »
Още по темата
Защо обичаме чесън, но мразим чесновия дъх?
Най-миризливите храни в света
Ресторант "Смрадлива роза" предлага ястия само с чесън
Препоръчваме още
Тайната на успешната и силна връзка
Шестте типа хора с наднормено тегло
Червените боровинки неутрализират мазната храна
Как Хари Стайлс завладя света в биографията от Шон Смит (предложение за четене)
5 от най-често срещаните усложнения след грип – как да ги разпознаем и лекуваме
Най-големите звездни фенове на Обама
Бързо, лесно, вкусно: Оригинална идея за вечеря с картофи и мляно месо
Мед за раните, банани срещу махмурлук
ТЕСТ: Кой герой от "Game of Thrones" си?
Мъжът е толкова секси, когато...
Рискът от менструални нарушения нараства през трите месеца след поставяне на РНК ваксина срещу COVID-19
За доверието и оргазма или защо не трябва да смесваме секса с алкохол
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби