Най-миризливите храни в света

Кои са най-силно миришещите храни в целия свят

снимка: pexels.com

Питали ли сте се някога защо храната губи вкуса си, когато имате настинка или носът ви е запушен? Това е така, защото вкусът се формира от комбинацията на вкус и мирис. Едно от най-приятните неща на храната е нейният аромат, благодарение на който стимулираме апетита.

А кои са най-силно миришещите храни в целия свят, foodpanda подбра няколко:

1 Сушена риба

Най-обикновената храна в този списък е сушена риба, която се яде като закуска в Корея, Китай и други азиатски страни. Наистина отвратителната й миризма е призната като ужасна от туристи и преселници, които са прекарали известно време в Азия.

2 Бургундско сирене

Следващата отличителна с неприятен мирис и аромат храна безспорно е сиренето. Бургундското сирене е една от любимите храни на Наполеон и той го кръщава „Цар на всички сирена". Любопитен факт за деликатеса е, че заради острата му миризма било забранено пренасянето му в обществения транспорт във Франция.

3 Вековно Яйце

Друг претендент за натрапчив мирис е вековното яйце. То се получава като яйцето се покрива с паста от глина и сол и после се накисва в оризови люспи, за период от три години. Когато се отвори, то е с черно-зеленикав цвят, кремаво, с желеобразна консистенция и ужасна миризма.

4 Дуриан

Най-изненадващият член на този клуб е плод. Дуриан е плод от Югоизточна Азия, използван за шейкове или като плънка за сладки кифлички. За други обаче плодът е с неприятна миризма, която напомня за бургундското сирене, тъй като и за него важи забраната за пренос в обществения транспорт в редица страни в Югоизточна Азия, включително и в таксита в Тайланд и Сингапур.

Коментирай »
Още по темата
Тайните на красивото и вкусно плато със сирена
Топ 100 на най-добрите традиционни храни по света
Най-здравословните горчиви храни в света
Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни
8 горчиви, но любими храни и напитки
Защо обичаме чесън, но мразим чесновия дъх?
Пет от най-старите ресторанти в Европа (СНИМКИ)
Може ли да се направи храна от въздуха?
Каква е разликата между шалот и лук?
Пет от най-популярните есенни храни у нас
Арабската кухня е вкусна и богата на аромати
Шест неразделни кулинарни двойки
Как да избегнем лошия дъх от хапването на чесън
Седем кулинарни дестинации за 2020 година
Шест вкусотии, които да не пропускате в Лондон
Най-добрите градове за кулинарен туризъм
Традиционни гръцки вкусотии, които ще ви накарат да мечтаете за лято
Най-популярните сосове в света
10 съвета за по-добър метаболизъм
Защо храната в самолета има различен вкус?
Каква храна си поръчваме според хороскопа
Столетниците по света и техните менюта
Най-калоричните храни и напитки, за които не знаем
Четири здравословни причини да хапваме броколи
Най-предпочитаните храни на лятото
Най-сладките храни и напитки
Паста срещу нудълси: Да открием разликите
Най-интересните подправки и добавки по света
Знаете ли тези 14 факта за протеините?
Десет любопитни факта за бекона, които може би не знаете
Ядем с очите, а не със стомаха си
Препоръчваме още
10 от най-популярните сандвичи на планетата
Дори 8000 крачки веднъж или два пъти в седмицата удължават живота
Доказано: Мъжете не разбират жените
Питие преди лягане? Помислете пак!
5 необичайни места, на които може да срещнеш голямата любов
Кралицата на скандинавския криминален роман Камила Лекберг и шведският менталист Хенрик Фексеус отново обединяват сили за „Култът“
„Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане“ от Мария Касимова-Моасе (предложение за четене)
Наръчникът „Как да бъдеш щастлив“ разкрива, че щастието е напълно възможно (предложение за четене)
Създадоха месо за вегетарианци
Празнуваме Петковден! Започват „мръсните дни“
Трикове за красота от Холивуд: Дженифър Лав Хюит
Съветите на Изи: Защо пада косата и трябва ли да се страхуваме
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби