Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Дженифър Лорънс: „Без лоши чувства“ ме върна на снимачната площадка Дженифър Лорънс: „Без лоши чувства“ ме върна на снимачната площадка
Мобилният телефон през 1938 Мобилният телефон през 1938
Жените имаме нужда от съпернички Жените имаме нужда от съпернички
Извлякоха древна ДНК от праисторическо бижу Извлякоха древна ДНК от праисторическо бижу
5 житейски принципа за по-спокоен и щастлив живот 5 житейски принципа за по-спокоен и щастлив живот
Трикомпонентната любов: Каква е идеалната връзка и как да я постигнем Трикомпонентната любов: Каква е идеалната връзка и как да я постигнем
5 начина да освежим дрехите си в офиса през лятото 5 начина да освежим дрехите си в офиса през лятото
Жената, на която той не може да устои Жената, на която той не може да устои
Предложение за четене: „Ефектът Сюзан“ от Петер Хьог Предложение за четене: „Ефектът Сюзан“ от Петер Хьог
Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите   Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите  
ТЕСТ: Каква е женската ти суперсила? ТЕСТ: Каква е женската ти суперсила?
От жената, която срита Джеки Чан, до първата азиатка с "Оскар" за главна женска роля: Невероятната история на Мишел Йео От жената, която срита Джеки Чан, до първата азиатка с "Оскар" за главна женска роля: Невероятната история на Мишел Йео
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби