С каруца през Европа: Невероятното пътешествие на Юсуф и Матилда и вълнуващата им спирка в Ловеч  

Семейството получи топло и сърдечно посрещане в Ловеч. Погрижиха се дори и за магарето Нина, което тегли каруцата им

25 юли 2023

Photo credit: Venera.bg 

Невероятната история на Юсуф и Матилда развълнува хиляди по целия свят. 40-годишният Юсуф Наджмеддин е палестинец, роден в Йерихон. Запознава се с бъдещата си съпруга - французойката Матилда, в Палестина. Така започва тяхната любов. И продължава вече 14 години. 13 от тях двамата живеят във Франция. Юсуф има и френско гражданство. Баща е на четири деца.

През август 2021 г. семейството потегля на дълъг път…с каруца. Юсуф, Матилда, децата и кучето им тръгват от Франция на вълнуващо пътешествие. А целта е да стигнат до Палестина по суша на каручка, теглена от магаре.

За две години на колела те вече са прекосили Италия, Хърватска, Унгария, Румъния, а през юли пристигнаха в България. Те бяха топло посрещнати в Община Ловеч, която избраха за своя спирка у нас. Те търсили маршрут по картата и решили, че това е подходящо за тях място. Тук останаха приятно изненадани от хубавия и чист град, от посрещането и вниманието.

Пътешествениците се срещнаха с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, с председателя на Общинския съвет Петър Цолов, както и с гостуващия в града Адхам Зайналдин, временно управляващ посолството на Палестина в Р България.   

Необикновената гледка на каруцата, снабдена със слънчеви панели и други екстри, привлече погледите на всички. Каруцата бе украсена с българския флаг, а гостите получиха от кмета на Ловеч подаръци  - лакомства, дрехи с български шевици и рекламни материали.

Специално внимание получи и магарето Нина - за копитата му се погрижиха  специалисти от местния зоопарк, разказват от Община Ловеч.

Така приключва престоя на семейството в България, за да продължи към Турция, Сирия и през Йордания до Палестина.

Замисълът на пътуването е да възкреси палестинското страдание – живота  на бежанците в изгнание. Това е обратният път на завръщането в отечеството, разказва семейството.

Същевременно те се запознават отблизо с различни народи, през чиито страни преминават. На място те показват палестинската гледна точка за историята и затвърждават палестинското присъствие.

Коментирай »
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Зимата идва през юли с „Игра на тронове“ (ВИДЕО)
Тема табу: Защо пациенти с хемороиди търсят съвет директно в аптеката  
Откриха връзка между психическите заболявания и рака на маточната шийка
И заживели щастливо... или не съвсем?! Бракът бил полезен за мъжете, но не и за жените
Защо никога не избираме добрите момчета?
Противозачатъчни и за мъжете. Готови ли са?
Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце"
Той не знае дали си дебела
Осем знака, че трябва да се събереш с бившия си
Какво не знаем за наденицата: 11 любопитни факти
Българската история оживява в „Последният викингски крал“ (предложение за четене)
Любовните проблеми на един 5-годишен Казанова
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби