Астрологична прогноза за октомври: Да обърнем внимание на връзките си

Отношенията ни с другите ще бъдат приоритет и водеща тема

2 октомври 2023
Астрологична прогноза за октомври: Да обърнем внимание на връзките си

Photo credit: Venera.bg

През октомври ще усещаме повече енергията на знак Везни, тъй като в този знак са Слънцето, Меркурий, Марс и Южният възел. Това разказва астрологът Ники Момчева в месечната си прогноза за октомври.

Везните са знакът на партньорството, така че отношенията ни с другите ще бъдат приоритет и водеща тема. Дори може да се почувстваме претоварени от събития в тази сфера. Влиянието на знак Везни ще ни помогне с възможности да възстановим баланса във взаимоотношенията си, отчита още Момчева. Тя съветва - не забравяйте че това е знак с много малко его, така че го оставете някъде настрани, ако искате хармония – тя изисква компромис.

✨На 3 октомври Черната Луна Лилит започва нов 9-месечен цикъл в знак Дева. През този период можем да бъдем изпитани какво е правилно и кое е грешно и може да се отдадем на изкушения. Затова е по-добре да подходим отговорно към задачите и задълженията и да спазваме реда на нещата, съветва астрологът.

✨От 5 октомври планетата на комуникациите Меркурий навлиза в знак Везни, където ще остане до 22 октомври. Това ще помогне да подобрим личните и бизнес отношения, разкрива Момчева и уточнява - все пак това е знакът на дипломацията. Меркурий във Везни е истински медиатор и затова периодът е добър за разговори в застинали бизнес и лични отношения. След това Меркурий влиза в знак Скорпион до 10 ноември, така че през този период ще задълбаем в мисли и чувства и ще достигнем до важни истини.

✨На 9 октомври планетата на красотата Венера навлиза в знак Дева и ще остане в него до 9 ноември. Тук тя се намира в „падение“, тъй като тук е критична, перфекционист е и търси пълното съвършенство, а всички знаем, че то не съществува, пише още специалистът. Тук Венера ще изиска организираност, ред и работа по въпросите, свързани с любовта и финансите.

✨От 11 октомври планетата на трансформацията Плутон тръгва в директно движение и е време за по-ясна посока и взимане на решения. Това е най-бавната планета и управлява знак Скорпион, така че е време за обновление. А от 12 октомври войнственият Марс навлиза в Скорпион до 24 ноември, така че ни очаква период на дълбоки страсти и важни обрати, истини и кризи, водещи до едно – трансформация в подхода ни.

✨На 14 октомври настъпва Новолуние и Слънчево затъмнение във Везни, което ще изиска от нас нови планове. Можем да използваме енергията му, за да определим добре целите си и как да ги постигнем. Това Новолуние ще освети много истини за партньорствата. Точката на затъмнението ще има аспект с Плутон в Козирог, което означава трансформация чрез обръщане към миналото. Идва осъзнаването, че е време да вземем решение за промени, които са отлагани дълго време. Трябва да се откажем от това, което е остаряло, да трансформираме старите обстоятелства и взаимоотношения в нещо радикално ново, отчита още астрологът.

✨На 23 октомври Слънцето влиза в знак Скорпион в следващия един месец и ще обърне внимание на по-дълбоките, неявни, дори скрити неща. Ще можем да се вгледаме в своите страсти и в нещата, които бихме искали да променим в живота си. Темите и промените с важните за нас хора в интимен план също ще бъдат на дневен ред, казва още Момчева. И заключва: "Скорпион е криза и както обичам да казвам – там се ражда истината, но е знак и на промяната, така че това е важен момент."

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Още по темата
Новолуние във Везни и Слънчево затъмнение: Време е за ново начало Новолуние във Везни и Слънчево затъмнение: Време е за ново начало
Всичко или нищо: Марс в Скорпион до 24 ноември Всичко или нищо: Марс в Скорпион до 24 ноември
Препоръчваме още
Кълбо от енергия, 100 пъти по-голямо от Слънчевата система: "Най-голямата" космическа експлозия Кълбо от енергия, 100 пъти по-голямо от Слънчевата система: "Най-голямата" космическа експлозия
„Когато Ницше плака“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене) „Когато Ницше плака“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене)
Куба отвъд стереотипите в „Кубинците“ от Антъни ДеПалма (предложение за четене) Куба отвъд стереотипите в „Кубинците“ от Антъни ДеПалма (предложение за четене)
Най-калоричните храни и напитки, за които не знаем Най-калоричните храни и напитки, за които не знаем
Двойките, които пият заедно, по-рядко се разделят Двойките, които пият заедно, по-рядко се разделят
Дали костариканските ленивци са носители на антибиотика на бъдещето? Дали костариканските ленивци са носители на антибиотика на бъдещето?
Пет стилни съвета за жегите Пет стилни съвета за жегите
Животът в близост до барове е вреден за здравето на сърцето Животът в близост до барове е вреден за здравето на сърцето
Каква храна си поръчваме според хороскопа Каква храна си поръчваме според хороскопа
„Да пътуваш в петък 13-и“ от Таня Глухчева (предложение за четене) „Да пътуваш в петък 13-и“ от Таня Глухчева (предложение за четене)
Откриха още една здравословна полза от броколите Откриха още една здравословна полза от броколите
Един-единствен ден от живота на 35-годишен адвокат: „В дните живеем“ от Хрѝстос Китреотис (предложение за четене) Един-единствен ден от живота на 35-годишен адвокат: „В дните живеем“ от Хрѝстос Китреотис (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби