снимки: Форум Филм България

Истинско филмово чудо ни очаква по Коледа! Световноизвестният спектакъл на легендарния Андрю Лойд УебърКотките“, спечелил сърцата на милиони фенове по света, излиза на голям екран на 27 декември 2019 година.

Режисурата е поверена на носителя на Оскар Том Хупър, а актьорският състав включва някои от най-големите звезди в киното, балета, съвременния танц и музиката.

В „Котките“ участват Джеймс Кордън, Джуди Денч, Джейсън Деруло, Идрис Елба, Дженифър Хъдсън, Иън Маккелън, Тейлър Суифт, Ребъл Уилсън, а своя дебют на голям екран прави примабалерината на Кралския балет Франческа Хейуърд.

Интересен факт е, че това не е първата среща на Джуди Денч с продукцията. Британската актриса е избрана за роля в спектакъла още през 1981 година, но не може да участва, след като къса ахилеса си точно преди премиерата.

Във филма участват още Роби Феърчайлд, Лори Дейвидсън, танцовата хип-хоп сензация Les Twins (Лари и Лоран Буржоа), танцьорът Мет Таули, примабалетистът на Кралския балет Стивън Макрей и изгряващата музикална звезда Блуи Робинсън.

С култовата музика на Лойд Уебър и някои от най-добрите танцьори в света под хореографията на носителя на Тони Анди Бланкенбюлер, филмът преоткрива „Котките“ за следващите поколения с внушителна сценография, впечатляващи технологии и танцови стилове от класически балет през съвременен танц и хип-хоп до джаз, улични танци и степ.

Един от най-дълго играните спектакли на Уест Енд и Бродуей, „Котките“ за първи път е показан на световната сцена в New London Theatre през 1981 година, където е поставян рекордните 21 години с близо 9000 изпълнения на живо.

Новаторската продукция по творбата на Т.С. Елиът “Популярна книга за котките от Стария опосум“ печели през годините наградите Olivier и тази на Evening Standard за най-добър мюзикъл. През 1983 година бродуейската продукция печели 7 награди Тони, включително за най-добър мюзикъл, и се играе на сцена впечатляващите 18 години.

От премиерата си в Лондон през 1981 година до наши дни „Котките“ е поставян на деветнадесет езика пред 81 милиона души в повече от 50 страни по цял свят. Той е един от най-успешните мюзикъли на всички времена. А сега е време да превземе и киното.

Продуценти на „Котките“ са Дебра Хейуърд, Тим Беван, Ерик Фелнър и Том Хупър. Сценаристи са Лий Хол и Хупър по мотиви от „Популярна книга за котките от Стария опосум“ на Т.С. Елиът и спектакъла „Котките“ от Андрю Лойд Уебър.

Изпълнителни продуценти са Лойд Уебър, Стивън Спилбърг, Анджела Морисън и Джо Бърн.

Котките“ скачат в кината на 27 декември 2019 година.

Коментирай >