снимка: pexels.com 

Всички знаем добре, че има храни които са наши верни приятели и ни помагат да постигнем по-добри резултати при тренировка. Ето защо е много важно с какво точно ще захраним организма след правенето на упражнения, тичане, фитнес или групови занимания.

Вижте шест храни и напитки, които са много подходящи за прием след тренировка, като количеството зависи много от целта, която искате да постигнете, посочват от foodpanda.

Кафе

Кафето е доказана енергийна помощ и подобрител на ефективността. Може да добавите и мляко, но се въздържайте от захар и сметана ;)

via GIPHY

Овесени ядки

Овесените ядки съдържат фибри с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на бавно усвояващи се въглехидрати, подходящи за кръвната захар. Подходящи са преди тежка тренировка.

Яйца

Яйцата са отлична храна за възстановяване. Имат високо съдържание на протеини и намаляват апетита. Сервирайте ги както ви харесва - бъркани, на очи, рохки, твърдо сварени.

via GIPHY

Кисело мляко

Истинското кисело мляко е чудесен източник на протеин и много добър пробиотик, който запазва функциите на стомашно-чревната флора. Освен това млякото помага и в борбата с мускулните болки.

Ядки

Проучванията показват, че хората консумиращи ядки, живеят по-дълго и поддържат здравословно тегло. Консумирайте ги преди тренировка.

via GIPHY

Сладки картофи

Сладките картофи са отличен източник на витамин А, който е важен хранителен елемент. Съдържат диетични фибри и ниско съдържание на калории.

Спанак

Спанакът е богат на хранителни вещества, витамини и минерали. Освен това съдържа витамин С и фолиева киселина.

И още полезни съвети: 

Храните, които водят до пристрастяване 

Най-вкусните храни с малко калории

Шест суеверия, свързани с храни и напитки

Коментирай >