снимка: pixabay.com

Тичането е един от най-ефикасните методи за отслабване и най-тонизиращият спорт, за който може да се сетим.

Ако обаче не сте спортен тип и смятате за първи път да тичате през живота си, трябва да знаете, че има няколко задължителни неща, които е хубаво да носите със себе си. Няма значение дали сте решили да потичате в близкия парк или на някое по-отдалечено място, тези 5 неща задължително трябва да бъдат с вас.

1. Шапка

Това е задължителен аксесоар особено, ако тичате през лятото. По това време слънцето е изключително силно и бързо може да слънчасате.

Шапката ще ви защити от неприятното главоболие при слънчасване и ще предпази лицето ви от неравномерно изгаряне. Освен това тя ще придържа косата ви, така че тя няма да се вее пред вас и да влиза в очите ви.

Най-стандартният и удобен модел шапка при тичане е такава с козирка, но ако сте по-смели и обичате да експериментирате, може да носите и друг вид шапки. На какъвто и модел да се спрете няма да сгрешите. Важното е просто да не пренебрегнете този задължителен аксесоар през лятото.

2. Слънчеви очила

По същия начин, както и шапката, слънчевите очила са задължителни през лятото. Те предпазват очите от слънцето и предотвратяват опасността от слънчасване.

Слънчевите очила имат още едно предимство, когато ги носите, докато тичате – те служат като щит срещу нахалните насекоми да попаднат случайно в очите ви.

Така че когато и да решите да тичате – дали ще е рано сутрин, когато слънцето още не се е показало или късно вечер, когато то залязва, този аксесоар е задължителен. Както и при шапката, вие сами ще прецените кой модел най ви подхожда. Този сезон например са много актуални слънчевите очила с големи стъкла и тесни рамки, но те не стоят добре на всяко лице.  Така че изборът е във ваши ръце.

3. Слънцезащитен крем

След шапката и слънчевите очила, просто звучеше логично да напомним и за слънцезащитния крем. Предполагаме, че това е едно от последните неща, които ще ви хрумнат да направите преди да излезете да тичате.

Истината е обаче, че слънцето е много силно и коварно и освен ако не искате да се сдобиете със случаен тен, не трябва да излагате на лъчите му незащитената  си кожа. Така че няма значение дали излизате да потичате за 15 минути или за 1 час – задължително преди това се намажете със слънцезащитен крем. Препоръчително е дамите с по-светла кожа да използват по-висок фактор.

4. Спортен сутиен

Бързото тичане и поддържане на определено темпо могат да се окажат истинско мъчение, ако сте със супер стегнат сутиен. Така че, въпреки че много дами подхождат скептично към тях, тук на помощ ще се притече спортният сутиен.

Това уникално изобретение на човешката фантазия е изключително удобно за носене и с него ще се чувствате много по-комфортно да тичате. Той няма да ви стяга и тероризира допълнително, а като добавка и бюстът ви ще изглежда стегнат и повдигнат, докато спортувате.

Освен че са много практични и лесни за носене, спортните сутиени изглеждат и по момичешки сладки и невинни, а това придава допълнителен чар на всяка жена.

5. MP 3 Player

Макар и това да не е задължително, винаги е хубаво, ако го имате под ръка. Заредете плеъра си с вашата любима музика или пък с парчета, които ви тонизират и няма да усетите как минава времето.

Особено препоръчително е да си вземете плеъра, ако си нямате компания при тичането. Не за друго, а просто понякога човек се отегчава да бяга сам и да чува единствено собствените си мисли в главата. Добре подбраната музика ще ви настрои на правилната вълна и ще засили желанието ви да спортувате. Специално във връзка със спорта, препоръчвам песента на Кели Кларксън – Stronger. Това парче е в състояние да зареди всеки със спортен хъс.

Коментирай >