С напредването на годините, все повече внимание трябва да отделяме върху теглото си, формите си и здравословния начин на живот.

via GIPHY

Често обаче забравяме да се погрижим за най-голямото ни богатство. Бюстът изисква специални грижи, за да остане на мястото си, въпреки гравитацията. По-големите гърди пък изискват още по-специални грижи. Ето 10 упражнения за бюст, които да правим в свбодното си време:

1. Хвани се за ръце, така че лактите ти да са на нивото на раменете, притискай ръцете си една към друга за 20 секунди. Направи 10 серии.

2. Кръстосай ръцете си върху бицепсите, притискай навътре като предизвикаш свиване на мускулите. Остани така 20 секунди, направи 8 серии.

3. Изпъни ръцете си напред и прави големи движения тип „ножица“ за 20 секунди, като през цялото време гърбът ти трябва да е изправен. Направи 10 серии.

4. Разтвори ръцете си, така че лактите да са на нивото на раменете ти. Ръцете ти трябва да са отворени на 90 градуса, а юмрукът да гледа напред. Бавно събирай ръцете и после ги връщай в изходна позиция. Направи 3 серии от по 12 повторения.

5. Облекни ръцете си стената, така че да са на височината на гърдите ти. Бавно сгъвай ръцете си, така че да докоснеш стената с глава и после се изправяй. Нещо като изправени лицеви опори. Когато напреднеш премини към истински лицеви опори. Прави 3 серии от по 10 повторения.

via GIPHY

6. Хвани ръцете си зад тила, натискай лактите си назад и задръж 5 секунди. След това се върни в начална позиция. Прави 3 серии от по 25 повторения.

7. Изправи се с вдигнати ръце и изпънат гръб. Накланяй се на едната и на другата страна за 20 секунди. Направи 10 серии.

8. Изправи се с изпънати ръце зад теб. Избутай ги нагоре, така че да усетиш леко напрежение под гърдите и после ги върни в изходна позиция. Направи 2 серии от по 20 повторения.

9. Седни с кръстосани крака, изправен гръб и изпънати ръце с длани нагоре, на височината на раменете. Бавно ги изпъвай назад, колкото можеш повече. После се върни в изходна позиция и повтори 20 пъти в 3 серии.

10. Седни с кръстосани крака и разтвори ръцете си, така че лактите да са на нивото на раменете ти. Ръцете ти трябва да са отворени на 90 градуса, а юмрукът да гледа напред. Бавно избутвай ръцете си назад, колкото можеш повече. После се върни в изходна позиция и повтори 15 пъти в 3 серии.

via GIPHY

Бонус съвети:

Не пропускай и специалните масажи за повдигане на бюста.

Винаги подбирай подходящ сутиен, който може да поддържа гърдите ти, без да ги притиска прекалено.

via GIPHY

Винаги тренирай със спортен сутиен.

Не пропускай да нанасяш специален слънцезащитен крем на гърдите си.

Избягвай твърде горещите бани върху тънката и нежна кожа на бюста.

За да избегнеш стриите, внимавай с прекалените аномалии в теглото.

via GIPHY

Коментирай >