снимка: Klaus HausmannPixabay 

Британска специалистка по естетична хирургия развенча някои от най-популярните митове за женските гърди.

Експертката е категорична, че няма нищо вярно в някои широкоразпространените схващания за стегнатостта на бюста, носенето на сутиен, както и растежа на гърдите след определена възраст.

Да видим защо...

Мит 1 Физическите упражнения укрепват гърдите дълготрайно

Стегнатостта на бюста зависи от физическите упражнения и те оказват изключително благоприятно влияние, но ефектът от тях е временен. Т.е. ако тренираме редовно, гърдите действително се стягат, но спрем ли, резултатът бързо изчезва.

Всъщност стегнатостта на бюста много повече зависи от кожата и количеството мазнини, натрупани в гръдната тъкан. За съжаление с възрастта кожата губи своята еластичност и следва неизбежно провисване.

Мит 2 Сутиенът предпазва гърдите от увисване 

Сутиенът само визуално подобрява формата на женските гърди. В момента, в който го свалим, те заемат обичайната си форма. И не, колкото и дълго да го носите, сутиенът няма как да повлияе на бюста ви, когато не сте с него.

Мит 3 Гърдите спират да растат след пубертета

Абсолютно невярно е, че женските гърди спират да растат след 17–18 годишна възраст. Бюстът променя своите форма и размер в резултат на куп фактори – отслабване, напълняване, бременност, кърмене, естествени процеси на стареене.

3
коментара >