„Обичай смело“/издателство 'Колибри"

Обичай смело. Разговори с Александра Александрова“ е история, посветена на любовта към цирковото изкуство и преследването на мечтите.

Чрез тази книга Енчо Керязов се потапя в спомените си и отново изминава дългия път, по който върви вече 30 години.

Разказът тръгва от най-ранните му спомени в спорта и акробатиката, продължава през усърдния труд, който полага, за да се превърне в един от най-добрите еквилибристи в света, не пропуска да запознае читателите с големите хора, срещнали го по пътя към върха, стига до най-пищните циркови световни сцени и накрая прави неочакван завой до общината в град Ямбол.

Обичай смело“ ни припомня колко е важно да сме посветени на онова, на което усещаме, че принадлежим. Колкото и изненади да поднася животът, ако имаме необходимото търпение, накрая винаги ще се озовем при голямата любов, с мисълта за която сме заспивали и сме се будили дълги години.

За Енчо Керязов

Енчо Керязов е роден на 15 октомври 1973 година в Елхово. Започва да се занимава с акробатика на 6-годишна възраст.

Завършва спортно училище и влиза в националния ни отбор по акробатика.

По-късно става цирков акробат и гастролира в Австрия, Германия, Финландия, Англия, Испания и др., а след 2000 г. започва самостоятелна кариера на еквилибрист.

През 2007 г. получава наградата „Сребърен клоун“ на световния цирков фестивал в Монте Карло. Този приз му носи привилегията да подпише седемгодишен контракт с най-престижния цирк на Евросъюза – „Ронкали“ и да бъде най-скъпо платеният български цирков артист в момента.

От 2010 година Енчо Керязов има фондация на негово име, подпомагаща българските таланти в сферата на изкуствата и спорта.

Коментирай >