Да разтълкуваме еротичните сънища

Случвало ви се е да сънувате еротичен сън, толкова реален, че да ви смущава часове, дори дни наред?

Да разтълкуваме еротичните сънища

снимка: pixabay.com

Случвало ви се е да сънувате еротичен сън, толкова реален, че да ви смущава часове, дори дни наред? Много хора приемат сънищата със сексуален подтекст буквално, но тяхното значение всъщност може да е съвсем невинно.

За да хвърлим малко светлина над този въпрос, се обръщаме към психолозите. Ето какво често се крие зад еротичните ни сънища:

Секс с приятел, приятелка, дори роднина

Не, това не означава непременно, че имате чувства или сексуални желания с въпросния човек. Най-често това означава, че по някакъв начин сте били впечатлени от негова постъпка или му се възхищавате за нещо.

Секс с жена

Знаете ли, че еротичните сънища с човек от същия пол са по-често явление при жените? Те не разкриват сексуална преориентация, а по-скоро увереност в женствеността и красотата ви.

Групов секс

Според психолозите тези сънища издават, че нещо не ви стига – и на сексуално, и на емоционално ниво.

Невероятен секс с мъж, чието лице не виждате

Тези сънища издават, че имате нужда от повече страст в живота си, при това не непременно в сексуален аспект.

Изневяра

Не, това не означава, че искате да изневерите на партньора си. По-скоро съзнанието ви реагира на някаква промяна, което е настъпила във връзката ви. Ако пък сънувате, че той ви изневерява, може би имате съмнения в чувствата му към вас.

Коментирай »
Още по темата
Петте храни за здрав сън Петте храни за здрав сън
Здрав 8-часов сън за пълноценен секс Здрав 8-часов сън за пълноценен секс
Учени откриха формулата на добрия нощен сън Учени откриха формулата на добрия нощен сън
Препоръчваме още
Каква е връзката между употребата на канабис и шизофренията Каква е връзката между употребата на канабис и шизофренията
Най-сладките храни и напитки Най-сладките храни и напитки
Нерешителността като начин на живот: Как да се преборим и да си върнем контрола Нерешителността като начин на живот: Как да се преборим и да си върнем контрола
АНКЕТА: Използваш ли GPS навигация, докато шофираш? АНКЕТА: Използваш ли GPS навигация, докато шофираш?
Изобретяването на книгите в античния свят: „Безкраят в стрък тръстика“ от Ирене Вайехо (предложение за четене) Изобретяването на книгите в античния свят: „Безкраят в стрък тръстика“ от Ирене Вайехо (предложение за четене)
Най-вкусните печива по света Най-вкусните печива по света
Тема табу: Защо пациенти с хемороиди търсят съвет директно в аптеката   Тема табу: Защо пациенти с хемороиди търсят съвет директно в аптеката  
Етикет в ресторанта: 13 правила на поведение при изискана вечеря Етикет в ресторанта: 13 правила на поведение при изискана вечеря
„Тихият убиец“ – как се предава хепатитът, кой е застрашен и има ли превенция „Тихият убиец“ – как се предава хепатитът, кой е застрашен и има ли превенция
Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях
Вкусни и здравословни: Осем храни, които повишават нивата на "добрия холестерол" Вкусни и здравословни: Осем храни, които повишават нивата на "добрия холестерол"
„Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене) „Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби