снимки: morguefile.com 

Много е трудно да открием баланса между преяждането вечер и заспиването на гладен стомах. Всъщност някой храни, могат да подобрят съня ни и да ни направят спокойни, а сутринта да се събудим бодри и енергични, съобщава БГНЕС. Ето и петте храни, подбрани от Foodpanda, които са подходящи за консумация преди лягане.

На първо място са бананите. Комбинацията от триптофан, въглехидрати и магнезий ще ни направи сънливи и ще можем да заспим без да се въртим в леглото. 

Следват пълнозърнестите бисквити с фъстъчено масло. Това е още една магическа комбинация, която ще насърчи добрата дрямка. Чашата топло мляко е класика. Благодарение на съставките му ще спим по-добре, а може да добавим и малка щипка канела или мед

За половин час можем да преборим безсънието с малко пълнозърнест хляб и няколко резена пуешко месо.

А комбинацията между ябълки с мед и бадеми ще ни даде допълнителна доза спокойствие, особено ако към нея добавим билков чай от мента или лайка. 

Важно е обаче да бъдем внимателни с количествата, защото последното нещо, което искаме е да преядем и да прекалим с калориите. И тук важи златното правило – всичко, консумирано с мярка е полезно

Коментирай >