снимки: pexels.com 

Лятото най-накрая дойде и то с пълна сила. Не закъсняха и големите жеги. Всички търсим начини да се охладим през деня, но твърде горещите нощи ни пречат да спим спокойно.

Има няколко изпитани начина, с които да си осигурим по-прохладна нощ и съответно по-спокоен сън. Ето ги и тях ;)

1. Избери памука – заложи на памучни чаршафи и завивки, може и сатен. В никакъв случай не ползвай изкуствени материи, защото те само ще те запарят още повече.  

2. Чаршафи в хладилника – изпитан трик – преди да си легнеш остави спалното си бельо да се охлади добре, после ще спиш като бебе :)

via GIPHY

3. Вентилатор пред климатик, заложи на изпитания, стар начин за охлаждане. Монотонният звук на вентилатора ще те приспи и то на приятен вятър.

4. За и против спането гол – тук съветите са разнопосочни. Някои съветват да спим голи в жегата, защото е полезно. Според други обаче спането гол е вредно, защото няма дреха, която да попие потта и тя се задържа по тялото. Можем да заложим отново на памучна или сатенена дреха за сън.

5. Отдалечи се от половинката – лоша новина за всички романтици. Колкото и да е приятно да се гушкаш с любимия, в жегата е по-добре да запазите дистанция. В противен случай няма да можеш да избягаш от жегата.

6. Душ преди лягане – това работи гарантирано. Вземи си хладен душ точно преди да си легнеш. Ако ти е много горещо, можеш да намокриш и косат си, тя изсъхва по-бавно и ще ти държи хлад ;)

7. Отворен прозорец – Някои обичат да спят на течение, за да се разхлаждат. Понякога обаче това може да е опасно за здравето, да причини схващания или настинки. По-добра идея е да оставим прозореца отворен, за да влиза хладният вятър.

8. Хидратация нощем – остави чаша с вода с лед до леглото си. И не забравяй да се хидратираш и нощем.

9. Обръщай възглавницата – това всички сме го правили, когато нагрееш възглавницата, можеш просто да я обърнеш наопаки и да се радваш на хладната ѝ страна.

via GIPHY

10. Спрей с вода – ползвай спрей с хладка вода, с който да се пръскаш вечер и дори нощем, докато си в леглото. Освен, че е забавно, гарантирано охлажда ;)

11. Без преяждане – опитай да вечеряш рано и да не се тъпчеш преди лягане. Лека, свежа салата за вечеря ще те охлади, а и ще се погрижи за фигурата ти :) 

Коментирай >