Синът на змей се бори със злото на Долната земя в „Кало Змея 2. Чудовища като мен” от Милен Хальов (предложение за четене)

Фолклор, народни мотиви и една история, разказана „по детски” в продължението на „Кало Змея”

снимки: издателство „Сиела”

Супергероите невинаги са възрастни хора в ярки костюми. Понякога те са съвсем обикновени деца, които обаче крият в себе си неподозирана сила.

През 2019 г. нов герой прелетя над родните покриви. „Кало Змея” – момчето, син на истински змей – успя да завоюва сърцата на хиляди читатели, но междувременно загуби и много по пътя си към спасяването на малкото градче Румица.

Кало Змея 2. Чудовища като мен” е дългоочакваното продължение на дебютния роман от Милен Хальов, в който се преплитат мотиви от българския фолклор, фентъзи елементи и забележителното умение да разкажеш една сложна история на езика на децата.

Миналa e година и половина от деня, в който Кало пощади най-големия си враг и допусна да загуби красивата златна ябълка. Време, което тече бавно и безмилостно, и няма магия, която да утеши болката в сърцето му. И в което момчето трябва да се изправи пред последствията от действията си.

Кало се опитва да скрие истинската си същност и от самия себе си, но нова заплаха надвисва над град Румица и синът на змея Вихрен трябва да се притече на помощ. Незнайна сила отвлича бебета и само един истински змей би могъл да се изправи пред невидимите чудовища, които посягат на невинните.

Търсенето ще отведе Кало на Долната земя. Там, където живее народът на златните ябълки, където се намира Космическото дърво и където в адските недра се крият Вечните. Но той няма да е сам, защото неговите верни приятели ще го последват в това страховито приключение. А опасностите дебнат от всеки ъгъл.

Дошло е времето младият змей да научи истината за своя произход и да избере своя път… Дори и това да значи да се изправи срещу самия себе си.

За автора

Милен Хальов е роден в Русе през 1988 година. Като дете той е много болнав и голяма част от детството му минава в болнични стаи и в чакане пред лекарски кабинети. За да се спаси от скуката, Милен измисля истории и ги рисува.

Учи в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта.

Любовта към писането и рисуването го подтикват да продължи образованието си в НАТФИЗ, специалност

Анимационна режисура. Дипломният му филм „Трафик” участва на множество фестивали у нас и в чужбина.

Преподава анимационно кино в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ „Иван Н. Денкоглу”. Успоредно с двете учебни заведения Милен завършва педагогика и се занимава с реклама.

През 2016 г. започва да преподава в частно училище. Прави забавни видеа, с които преподава учебния материал, защото все още обича и умее да разказва истории.

Коментирай »
Любимите приказки на братя Грим с разкошни илюстрации (предложение за четене)
„Ян Бибиян. Невероятните приключения на едно хлапе. Ян Бибиян на Луната“ (предложение за четене)
"Родриго Свирепия и неговият оръженосец Дребчо" от Михаел Енде и Виланд Фройнд (предложение за четене)
„Опитът“ от Русана Бърдарска (предложение за четене)
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Начин на живот или психоза: Кога здравословното хранене става опасна мания
Зеленината в квартала ни подмладява, ето как
Мъжете, с които никога не трябва да се занимаваш
„Математика за феите“ - свеж прочит на житейския път на Ада Байрон (предложение за четене)
Солариумът като подготовка за плажа
Кога се изчерпва яйчниковият резерв
Пет трика за перфектно първо впечатление
Една горчиво-сладка история оживява отново: „Лятото на неудачниците“ (предложение за четене)
По-малко секс за красивите жени
Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях
12 любопитни факта за захарта
Как да останеш къдрава и през зимата
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби