снимка: pexels.com 

Измина първата критична седмица от новата година. Много от нас все още не са започнали да изпълняват новогодишните си обещания, но поне преодоляхме следпразничната депресия и първите работни дни за годината.

Сега остава да се справим и с тези няколко килограма, които много от нас натрупаха заради вкусотиите на празничната трапеза. Няма нужна от крайни мерки, а само от малко спорт и постоянство.

А foodpanda, подбра и няколко съвета как да се върнем към нормалния ритъм на живот, чрез правилно хранене.

1. Започнете да се храните по график 

Всеки ден яжте закуска. Важно е да започнете деня си със здравословно хранене, а след това да хапвате по малко през 3-5 часа. Така ще засилите метаболизма си, ще регулирате нивата на кръвната захар и инсулина и ще се преборите с апетита.

via GIPHY

2. Пийте повече вода 

Водата се грижи метаболизмът да работи оптимално и да ограничи апетита, освен това ще се чувствате и по-бодри. Консумирането на повече вода отмива излишния натрий, обновя клетките и прави кожата сияйна. Целта е да пиете между 2 и 2,5 литра на ден (около 8 до 10 чаши).

via GIPHY

3. По-малко въглехидрати 

Не спирайте въглехидратите, а просто ги намалете. Така няма да принуждавате тялото си да изгаря и протеините, които помагат за намаляване на мазнините. Хапвайте зеленчуци, пълнозърнести храни и парченце черен шоколад.

И още трикове, с които да влезем във форма:

Калорийните бомби, скрити в здравословните храни

5 генерални заблуди относно здравословното хранене

Седем вредни навика, които пречат на диетата ти

Коментирай >