снимка: pexels.com

Коя от нас не е попадала в капана на "здравословните храни", които ни карат да дебелеем? Вече знаем, че енергийните десертчета, сокове и различни продукти без захар всъщност много често пречат на нашия хранителен режим и поддържане на тегло.

Тук ви представяме пет „диетични“ вкусотии, подбрани от foodpanda, с които трябва да бъдете внимателни:

Мъфин от трици

Много продуктите с трици съдържат около 800 калории, повечето от които идват от захари, мазнини, масло, сушени плодове. Имайте предвид обаче, че тези калории се разграждат по-лесно от набавените чрез шоколад или паста например.

Мюсли

Те представляват пълнозърнест овес, който се приготвя с хидрогенирани мазнини и в повечето случаи съдържат захари. Една купичка мюсли с мляко може да надвиши 600 калории.

via GIPHY

Пуйка

Пуйката е един чудесен източник на чист белтък и подходяща здравословна храна за всеки. Това е така, само ако са домашни пуйки. Пакетираните съдържат много подправки и високи нова на натрий, което ги прави нездравословни.

Сушени плодове

Те съдържат повече захари от пресните плодове и са натъпкани с консерванти, които се добавят за увеличаване срока на годност. Добавянето на редовна доза пресни плодове е за предпочитане от сушения им вариант.

Салати

Само защото се нарича салата, не означава, че е здравословна. Зеленчуците - да, но салати, съдържащи пържено пиле, крутони и сосове, съдържат трансмазнини и захари. Бъдете умерени с консумацията на този вид салати.

via GIPHY

И още здравословни изкушения:

5 генерални заблуди относно здравословното хранене

Най-здравословните горчиви храни в света

Четири здравословни причини да хапваме броколи

Коментирай >