Всичко или нищо: 10 ситуации, в които си струва да сме смели

Рано или късно трябва да се осмелим да преследваме щастието си. Ето тези ситуации, в които ще ти е нужен най-много кураж ;)

снимка: pixabay.com

На 26 юли 2017 отбелязваме Международния ден „Всичко или нищо“ (All or Nothing Day 2017). Това е денят, в който да направим онова нещо, което винаги сме искали, но все не ни достига смелост.

Денят за всичко или нищо е чудесна възможност да изпълниш онова желание, което е твърде рисковано, трудно или дори опасно. Можеш най-накрая да направиш онзи бънджи скок, да целунеш момчето, в което си влюбена, да си направиш прическата, за която винаги си мечтала, да поискаш от шефа си повишение на заплатата или да заговориш този симпатяга, който срещаш всяка сутрин на спирката. Не се замисляй, днес е идеалният ден за това ;)

Подбрахме няколко ситуации, в които трябва да се научим да сме смели, без значение кой е денят от годината ;)

1. Когато трябва да се извиниш. Направила си грешка, осъзнаваш я и се чувстваш зле. Събери малко куражи бъди откровена. И ти, и човека, на когото се извиняваш, ще се почувствате по-добре ;)

via GIPHY

2. Когато искаш да кажеш „Обичам те“ - мислиш го, чувстваш го, убедена си, че е така и само това ти е в главата. Ами кажи го, даже го казвай често – не лишавай хората, които обичаш от привилегията да го знаят. И още по-важното – показвай им го. 

3. Когато трябва да помогнеш на приятел – понякога се иска смелост, за да направиш нещо добро за някой друг. Най-малкото да прескочиш егоизма си и да се притечеш на помощ на човек, който има нужда от това. Не се колебай да го направиш, ако смяташ, че така е редно ;)

4. Когато трябва да поемеш отговорност – за това се изисква смелост, особено ако си от жените, които не обичат да мислят за последствията. Рано или късно обаче това е нещо, което всеки от нас трябва да научи – да поема отговорност, дори и да искаме ;)

via GIPHY

5. Трябва да направиш нещо ново – винаги е страшно и трудно, защото не знаем какво следва. Изисква се кураж, но си струва, кой не обича разнообразието ;)

6. Когато трябва да признаеш грешка или недостатък – да, безгрешни хора няма и няма как да очакваш, че ти си такава.

7. Когато трябва да поискаш помощ – още по-трудно и от това да помогнеш. Време е да приемеш, че всеки човек понякога има нужда от помощ, не може да се справи сам и в това няма нищо срамно. Може живота да ти е приготвил тежко препядствие или просто си отрупана с проблеми. Каквото и да е, не се притеснявай да поискаш помощ ;) 

via GIPHY

8. Когато искаш да се разделиш с някого – може да не го обичаш вече или той да се държи зле с теб, или да не сте щастливи заедно – без значение каква е причината, ако искаш да се разделиш с някого, по-добре е да го направиш навреме. В противен случай рискуваш раздялата ви да бъде болезнена и много по-неприятна.

9. Когато трябва да започнеш наново – понякога изпадаме в такива ситуации в живота си, в които просто трябва да започнем от начало – работата, семейството, любовта, а често дори – всичко. За тази ситуация ще трябва да си смела, защото всяко ново начало е шанс за щастие ;)

10. Когато искаш да промениш живота си – щом мечтаеш за промяна, значи имаш нужда от нея и вероятно си готова за това. Независимо от това каква е мечтата ти, не я отлагай за утре. Най-трудното нещо е да се осмелиш да промениш живота си. После ще си щастлива, че си го направила ;)

via GIPHY

И още за живота и щастието:

Девет вредни навика, с които пропиляваш живота си

15 забавни истини за живота, които научаваме по трудния начин

ТЕСТ: От какво се нуждаеш в живота си?

1 коментар »
Още по темата
10 забавни мисли за живота от Джоуи от „Приятели“
Пет стъпки за по-щастлив живот
Пет начина да намалим драмата в живота си
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Ежедневните навици, които „убиват“ сърцето
Черната котка не носи лош късмет
Най-стиснатите зодии: Тези три знака са най-големите скъперници в зодиака
Човешките кости „разказват“ историята на света
Не правете това в чужбина
Седем неочаквани ползи от йога
Плюсове и минуси на суровоядството
ТЕСТ: Коя героиня от „Клюкарката“ си?
13 признака, че си много силна личност
42 лични разказа в „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“
Осем неловки ситуации в леглото и как да излезеш от тях
Обичаш ли арабската кухня? Опитай тази неустоима рецепта за вкусна маклюба
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби