снимка: pixabay.com

Жените сме склонни да драматизираме всяко негативно нещо. Тази склонност се засилва още повече ако сме в онези дни от месеца. Ненужната драма обаче е един от най-нездравословните ни недостатъци. Нека да го изкореним още от днес :)

Усмихвай се повече. Прави неща, които те забавляват и ограничи тези, които те ядосват. Ако обичаш да гледаш филми - ходи на кино; ако парите не ти достигат - купи си нещо хубаво и спести останалите; ако като пиеш се драматизираш още повече - намали алкохола; ако в работата те потискат - пусни си музика; ако на улицата някой те блъсне - усмихни му се, вместо да вдигаш скандал; не се цупи за глупости (глупост е всяко нещо, заради което не би искала на теб да ти се разсърдят)...Не забравяй - това са излишни нерви, които никой никога няма да ти върне обратно.

Не се връзвай - едно от най-добрите клишета, измислени някога. Не се връзвай на всяко малко нещо, което те изнервя. Опитай се да отминаваш дребните дразнения, без да им отдаваш голямо значение. Колежката ти в офиса си е купила същата дреха и на нея стои по-добре...голяма работа, ти можеш да отслабнеш, но тя няма да стане по-хубава. Ако те ядосват роднините, просто тази седмица не ги виждай, ако шефът ти се скара несправедливо му обясни ситуацията и продължи напред. Научи се подминаваш с лека стъпка покрай ежедневните дразнения, за да не се превърнеш в кълбо от нерви.

Радвай се на малките неща. Много е важно да не пропускаш онези малки, миниатюрни моменти, които те карат да се усмихваш. Вместо да преувеличаваш всяко едно дразнение и да го превръщаш в драма, направи обратното. Радвай се двойно, дори тройно повече на всяко хубаво нещо, което ти се случи. Среща с приятели, малко подаръче от майка ти, мъж, който ти е направил място в градския транспорт, покупка на половин цена...все приятни неща, които не ти се случват всеки ден, не ги неглижирай.

Намери си занимание, с което да се отвличаш от ежедневните проблеми. Избери си хоби, ако ти се снима - снимай, ако искаш да влезеш във форма - тръгни на фитнес (тъкмо ще изразходваш негативната енергия), ако искаш да научиш чужд език - запиши се на частни уроци, ако искаш да танцуваш - ходи на танци, ако искаш да готвиш - купи си готварска книга. Ще се изненадаш колко много помага това за доброто настроение :)

Носи радост на околните. Един от най-добрите начини да си щастлива е като правиш близките си щастливи - подари на приятел нещо дребно без причина, усмихни се на онази колежка в работата, която не те харесва много, поздрави близък човек с любимата му песен във Фейсбук. Нищо няма да те направи по-щастлива от усмивката, която си успяла да предизвикаш у някой близък човек :)

Коментирай >