снимка: sxc.hu 

Доказано е, че никоя жена не може да живее без драма. За драмата в живота ни има много доказателства: Ние харесваме драматични филми, често се сърдим на близките си, без кой знае каква причина; плачем много повече от мъжете; задълбочаваме се във всеки проблем и го превръщаме в голяма драма. Някои жени го правят по-често, други по-рядко, но колкото и мъжки момичета да сме, драмата е това, от което не можем да избягаме.

Обясненията за драмата също така не са малко: предменструален синдром, проблеми в работата, любовни терзания, скандали с близки и приятели, депресия...и т.н. А може би трябва да спрем да търсим причината във външните фактори и просто да приемем, че драмата е част от всяка жена. А приемайки този факт, ще бъде много по-лесно да се преборим с него.

Дали драматизираме защото имаме физическа нужда от това или за да бъдем жертва, която иска да бъде спасена, или най-честата причина – да ни обърнат внимание...? Въобще, поводите за драмата са много. Добре е обаче да се постараем да я овладеем, за да не се превръщаме в онези жени, които цял живот са в тежка, лична драма, а да бъдем позитивни и усмихнати жени. 

За целта – приеми, че имаш своята нужда от дневна/седмична/месечна/годишна драма. Опитай се да смекчиш депресивното си настроение, признавайки си, че просто си се отдала на така необходимата си драма. Отдай се на физическа активност, с която да облекчиш драмата – фитнес, бокс, а в краен случай и чупене на съдове. Постарай се да ограничиш драмата във времето и да не нараняваш близките си твърде много заради нея.
 

 

Коментирай >