Кой герой от "Малката русалка" съответства на твоя зодиакален знак

Ако си зодия Овен, ти си...

Photo credit: Forum Film Bulgaria

Романтична история, завладяваща музика, красиви подводни кадри... "Малката русалка" е история, която владее сърцата на цели поколения по целия свят. А кое ли малко момиченце не се е опитвало да изпее мелодиите, излезли от устата на червенокосата бунтарка Ариел?

"Малката русалка" на Дисни разказва омагьосващата история на Ариел, която живее под водата заедно със своите сестри, строгия си баща Тритон и широк кръг от океански приятели.

Но преди оригиналният анимационен филм на Дисни да влезе в кината през 1989 г., "Малката русалка" вече е вековна приказка, започнала с разказа на Ханс Кристиан Андерсон през 1837 г. Точно така - преди това да е бил забавен мюзикъл, който децата да пеят заедно, "Малката русалка" е била меланхолична приказка за саможертва и изгубена любов.

Дисни осъвременява тази история с повече оптимизъм и хумор, но никога не изпуска от поглед търсещата приключения и обичаща свободата героиня, която рискува всичко в името на това да следва мечтите си и да достигне до истинската любов. Нейният характер резонира и до днес, заедно с всички многобройни блестящи герои, които са написани, за да я подкрепят по време на нейното пътуване.

А кой е персонажът от "Малката русалка", който отговаря на всеки зодиакален знак, ни разкриват от stylecaster.com. Открий своя 👇

Ако си зодия Овен, ти си Себастиан

Себастиан е огненият и ентусиазиран надзирател, който отговаря не на кого да е, а на крал Тритон, но следва Ариел по време на пътуването ѝ за любов и нов живот на сушата. Със своя гръмогласен нрав, самоуверен характер и способността си да излиза от зоната си на комфорт, за да бъде най-добрият съветник, Себастиан несъмнено е Овен. Той не се притеснява да изразява реактивните си мисли пред Скатъл, Флаундър, Ариел или всеки друг, който се изпречи на пътя му, подобно на Овен. Освен това използва щипките си, за да докаже правотата си, и това е енергията на Овена.

Photo credit: Forum Film Bulgaria

Ако си зодия Телец, ти си сър Гримсби

Сър Гримсби, верният пазител и съветник на принц Ерик, е перфектното изображение на лоялната и предана енергия на Телеца. Той е заземяващата сила, която държи всичко и всички в ред, дори в разгара на промени и необясними магии (като превръщането на русалка в жена, която накрая се превръща в принцеса). Той съществува като надеждна сила за наставничество, подкрепа и ръководство, както Телецът би бил към този, когото обича и на когото е отдаден. Ако има някой знак в зодиака, с който другите се чувстват достатъчно комфортно, за да споделят своите тайни, страхове и майсторски планове, това е стабилният и надежден Телец.

Ако си зодия Близнаци, ти си Скатъл

Всички знаем, че Близнаците са остроумни, с бърз ум и любопитни. Скатъл, забавен и самопровъзгласил се за "експерт по земята", е летящият приятел, който предава информация за човешкия свят, за да може Ариел да му се наслаждава и да го изследва. В оригиналния филм за пръв път се срещаме със Скатъл, когато той използва телескоп като шапка и казва на Ариел, че намерената от нея вилица е специален и необичаен инструмент, използван от хората, за да си правят прически. Тя е във възторг и вярва на всяка негова дума, точно както другите реагират на Близнаците, когато говорят и разказват истории! Те притежават естествената дарба да говорят и тяхната "меркурианска" енергия кара всички останали да изпадат в транс, докато говорят. Скатъл е чудесно изображение на енергията на Близнаците!

Photo credit: Forum Film Bulgaria

Ако си зодия Рак, ти си крал Тритон

Раците са известни с това, че дават приоритет на дома и семейството. Без значение дали този дом е подводен замък или вила в английската провинция. Крал Тритон, ликът на традиционния патриарх, е идеалното изображение на Рака! Той е владетел, лидер и човек, който проявява силни емоции, когато нещата са извън неговия контрол. Водните знаци са склонни да ръководят със сърцето си, а крал Тритон е защитна и авторитетна фигура в живота на Ариел и нейните сестри. Без майчинска фигура наоколо той поема и двете роли, а независимо от пола, Раците имат големи, чувствителни, любящи сърца, от които самотният родител се нуждае, за да дари с любов и внимание децата си. Дори когато това негово грижовно сърце се проявява като жестоко, то е само от страх, че близките му ще пострадат, както виждаме при крал Тритон, когато Ариел пожелава да напусне кралството, което той е изградил за нея и сестрите ѝ.

Photo credit: Forum Film Bulgaria

Ако си зодия Лъв, ти си Макс

Макс е веселото и лоялно куче на принц Ерик, което го следва до морето и обратно! Лъвовете са постоянни огнени знаци, което означава, че щом веднъж се влюбят в някого, планират да бъдат с него цял живот. Подобно на символичния си лъв, те се свързват за цял живот, а Макс е до Ерик независимо от всичко. Той не говори като другите животински герои във филма, но неговата силна и позитивна личност го превръща в звездата на шоуто, а всички знаем, че Лъвът с удоволствие играе ролята си на незабравимия любимец на феновете!

Ако си зодия Дева, ти си принцеса Индира

Индира е една от сестрите на Ариел в "Малката русалка" от 2023 г. Героинята ѝ е базирана на Алана - една от оригиналните шест сестри на Ариел от филма от 1989 г. и перфектно представя любящата и подкрепяща енергия на Девата. Тя е кръстена на богинята на просперитета, късмета и красотата, подобно на качествата на девойката Дева в зодиака. Девите са склонни да се стремят към второстепенни роли, като спокойно се задоволяват с превръщането на обикновените неща в нещо вълшебно. Те не се нуждаят от светлината на прожекторите, нито пък се оплакват, когато работата им е от полза за по-голямата картина, както добре прави по-малко известната сестра на Ариел. Склонни са да натрупват нещата в себе си, докато не избухнат, но предпочитат да запазят мира и да бъдат известни като успокояваща и приветлива сила в живота на другите хора.

Ако си зодия Везни, ти си принц Ерик

Везните са известни с безнадеждно романтичните си сърца и голяма част от живота им се върти около намирането на "единствената истинска любов". Като зодиакален знак, свързван с дългосрочните договори и връзки (като например брака), Везните имат навика да се губят в хора, които са романтизирали. Както всички знаем, принц Ерик се влюбва в единствената и неповторима Ариел - принцеса, живееща в океана, която е заменила гласа си с крака на сушата. Везните биха били зодиакалният знак, който е най-вероятно да се влюби в някой, който има неоспорим недостатък, който те просто могат да пренебрегнат с прословутите розови очила. В очите на Везните няма толкова голямо значение дали някой би могъл да общува с тях, стига да може да изживее фантазията си за приказен романс.

Photo credit: Forum Film Bulgaria

Ако си зодия Скорпион, ти си Урсула

Прословутата морска вещица използва коварните си способности, за да подмами Ариел да се откаже от гласа си в полза на крака, пеейки "Бедни нещастни души" с всяко размахване на пипалата си. Урсула познава магията и я използва. Тя иска това, което иска, и няма да се спре, докато не го получи, точно както може да направи един Скорпион. Тя също така бързо признава, че е направила някои "грешки в миналото", но примамливата ѝ енергия все още хипнотизира Ариел да ѝ даде точно това, което иска. Като фиксиран воден знак Скорпионът не винаги може да види извън собствените си системи от убеждения, след като те са установени, той е известен с това, че през живота си преминава през разрушение, трансформация и прераждане отново и отново. Подобно на фениксите, които се издигат от пепелта, Скорпионите използват края, за да предизвикат голяма промяна в живота си, а кой знак е по-подходящ за Урсула от Скорпион?

Photo credit: Forum Film Bulgaria

Ако си зодия Стрелец, ти си Ариел

Звездата на шоуто е истински нарушител на правилата и авантюрист по душа. Ариел, една от седемте сестри в кралство Атлантида, винаги се е откроявала от тълпата и си е проправяла собствен път в живота, подобно на един Стрелец. Тя не може да бъде ограничена и ще направи всичко необходимо, за да следва сърцето си, дори ако това означава да пожертва единствения живот, който някога е познавала. Животът ѝ е прекрасен, но дори и царството не може да спре Стрелеца от желанието да се освободи. Стрелците са весели, лекомислени, любопитни и в крайна сметка се ръководят от желанието си за новост. Ариел е идеалният герой, който въплъщава енергията на Стрелеца.

Photo credit: Forum Film Bulgaria

Ако си зодия Козирог, ти си шеф Луи

Шеф Луи е всеотдаен, организиран и традиционен готвач, който поднася пиршество и мелодия. Макар че наблюдателят Себастиан гледа със страх, докато той реже и перфектно подрежда коравите мезета, шеф Луи следва десетилетни познания в кухнята, за да поднесе на кралството "най-доброто от най-доброто". Козирозите са известни със склонността си да бъдат "студени", ако това означава, че могат да стигнат до върха. Шеф Луие по-загрижен да прави нещата перфектно, отколкото да позволи на говорещ червен рак да му попречи.

Ако си зодия Водолей, ти си кралица Селина

Кралица Селина е нов персонаж, който ни е представен в игралната версия на класическия филм "Малката русалка" от 2023 г.. Тя играе майката на принц Ерик, което я утвърждава като кралица на властта. Като сестрински знак на Лъва, Водолеите са по-малко известните кралски особи на зодиака. Въпреки магията, която често готвят зад кулисите, Водолеите често се грижат повече за своята общност, отколкото за себе си. Въпреки това, като фиксирани въздушни знаци, техните мисли, убеждения и мнения обикновено са непроменими, след като веднъж са били установени. Те са верни на живота, който желаят, а кралица Селина е идеалният персонаж, който въплъщава енергията на Водолея. Тя е нова, определяща тенденциите и неудържима, точно като Водолей.

Ако си зодия Риби, ти си Флаундър

Флаундър е лоялната и любяща риба приятелка на Ариел, която живее в своя собствена мечтана реалност, докато плува из морето, за да бъде в крак с нейните диви щуротии. Следвайки я през потънали кораби, през кралството и отвъд него, Флаундър има много голяма енергия на зодия Риби. Те са добросърдечни и авантюристични, също като Флаундър. Рибите внасят радост и смях в живота на хората, до които се докосват, и тъй като Флаундър всъщност през цялото време следва Ариел, те са пример за отношението "нося се по течението", което Рибите въплъщават толкова добре.


Photo credit: Forum Film Bulgaria

Източник: stylecaster.com
Коментирай »
С тях забавлението е гарантирано: Пет зодии със супер яко чувство за хумор
Винаги ще се отзоват, ако имаш нужда от тях: Те са най-отзивчивите зодии
Кой герой от "Шрек" си според зодиакалния си знак?
Кажи ми зодията си и ще разбереш кой герой от "Mortal Kombat" си
Най-стиснатите зодии: Тези три знака са най-големите скъперници в зодиака
Ариел, Урсула, принц Ерик: Любимите ни анимационни герои от „Малката русалка“ оживяват
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
10 вдъхновяващи мисли, които ще променят живота ти
Учени обявиха обещаващ напредък за диагностика на болестта на Паркинсон
Не бързайте със секса в началото на връзката
Доброто наспиване подобрява сексуалния живот
„Кът за мечти“ от култовия режисьор Дейвид Линч, в съавторство с Кристин Маккена (предложение за четене)
Как да разпознаеш женкаря
Енергиен вампир: Как да го разпознаеш и да му се противопоставиш
Едва третата жена в историята: Жустин Трие грабна "Златната палма" на кинофестивала в Кан
Малко вероятно е да има трети „Сексът и градът“
Защо едни хора са по-успешни от други: „Без извинения“ от Брайън Трейси (предложение за четене)
Хемороидите и спортът: Митове и истини
Най-идиотските секс съвети за жени
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби