снимка: sxc.hu 

Основното, което би те накарало да се чувстваш по-добре е правото да се поглезиш. Ние няма да те учим как. Скъпа нова дрешка, сандвич – калорийна бомба, мързелуване...всичко ти е позволено през тези дни. 

менструалните болки

Няма универсален лек за тях и ти добре го знаеш. Някои жени ги имат, други – не. Ако си сред „късметлийките”, опитай с традиционните леки обезболяващи, но те рядко лекуват тежестта в кръста и умората в крайниците.

настроението

Тук вече има няколко трика. Опитай с хубава музика, докато си на работа или с повечко шоколад. Това обикновено помага. Ако те избива на скандали или депресия, по-добре ограничи комуникацията със заобикалящите те хора, за да не кажеш неща, за които после ще съжаляваш. Опитай с малко шопинг терапия, ако не се чувстваш твърде уморена и разбира се, ако имаш пари.

умората

Тук също няма универсален лек, но няколко фреша и кафе биха помогнали за повдигане на тонуса. Знаем колко е трудно да си на работа през онези дни от месеца, но по-добре прескочи социалните излизания, прибери се вкъщи и се отдай на лежане пред телевизора и някой, който да те глези.

гладът

Гладът обикновено се засилва неистово точно преди менструалния цикъл, а понякога и в първите му няколко дни. Не се притеснявай да си угаждаш, когато усещаш, че имаш нужда от това. Имаше едни учени, които бяха установили, че през тези дни трудно качваш и сваляш килограми, без значение колко и какво ядеш. Ако организмът ти поиска баничка – дай му я. 

Бонус съвети:

Постарай се да не общуваш с мъже - гаджето ти, приятелите ти от мъжки пол, брат ти, баща ти, шефът ти...това са хора, които никога няма да разберат как се чувстваш в тези няколко дни. 

Облечи подходящи, широки и удобни дрехи. Това ще прикрие подутия корем, а и ти ще се чувстваш маааалко по-добре. 

 

Коментирай >