снимка: sxc.hu

Има дни, които просто са изнервящи и почти нищо не може да помогне за преодоляването им. Със сигурност лошото настроение идва от сутринта и се задълбочава с постоянните намеци на мъжете около теб, че това се дължи на месечното ти неразположение. Без значение дали са прави или не, то такива дни трудно се преодоляват. Има няколко трика обаче, на които и най-лошото настроение няма да може да удържи.

ШОКОЛАД

Клише? Да. Но е доказано, че шоколадът ти дава хормона на щастието - серотонин, от който отчаяно се нуждаеш в тежките моменти. Дори и да не е медицински обосновано, няколко парченца шоколад със сигурност ще внесат позитивизъм в ежедневието ти.

МАНИКЮР

Или образно казано всякакви глезотийки. Когато не си в настроение, колкото и страхотни приятели да имаш, може би е добре да останеш сама. Така няма да те дразнят, защото са твърде енергични или щастливи, а и ти няма да им придаваш от лошото си настроение. Няма проблем да останеш сама за няколко часа или цяла вечер, която да посветиш на ароматизирана вана, мляко за тяло, маникюр, прическа и да направиш всичките неща за себе си, за които обикновено не ти овстава време. По принцип са досадни, но когато видиш резултата върху себе си, гарантирано ще се почувстваш по-добре.

ФИЛМ

Някоя типична романтична комедия или любимият ти криминален сериал ще те накарат да мислиш за сюжетна линия, различна от твоята. Така ще забравиш за намусения си ден, а и ще оползотвориш вечерта си, разгадавайки заплетено престъпление. Гледайки филм за четвърти път или любимия си сериал получаваш усещането за сигурност и съпричастност към познатите персонажи в него, а и те откъсва гарантирано от лошото настроение.

 

Коментирай >