3 стъпки за добро настроение

Няколко идеи за положителни емоции

3 стъпки за добро настроение

снимка: sxc.hu

Има дни, които просто са изнервящи и почти нищо не може да помогне за преодоляването им. Със сигурност лошото настроение идва от сутринта и се задълбочава с постоянните намеци на мъжете около теб, че това се дължи на месечното ти неразположение. Без значение дали са прави или не, то такива дни трудно се преодоляват. Има няколко трика обаче, на които и най-лошото настроение няма да може да удържи.

ШОКОЛАД

Клише? Да. Но е доказано, че шоколадът ти дава хормона на щастието - серотонин, от който отчаяно се нуждаеш в тежките моменти. Дори и да не е медицински обосновано, няколко парченца шоколад със сигурност ще внесат позитивизъм в ежедневието ти.

МАНИКЮР

Или образно казано всякакви глезотийки. Когато не си в настроение, колкото и страхотни приятели да имаш, може би е добре да останеш сама. Така няма да те дразнят, защото са твърде енергични или щастливи, а и ти няма да им придаваш от лошото си настроение. Няма проблем да останеш сама за няколко часа или цяла вечер, която да посветиш на ароматизирана вана, мляко за тяло, маникюр, прическа и да направиш всичките неща за себе си, за които обикновено не ти овстава време. По принцип са досадни, но когато видиш резултата върху себе си, гарантирано ще се почувстваш по-добре.

ФИЛМ

Някоя типична романтична комедия или любимият ти криминален сериал ще те накарат да мислиш за сюжетна линия, различна от твоята. Така ще забравиш за намусения си ден, а и ще оползотвориш вечерта си, разгадавайки заплетено престъпление. Гледайки филм за четвърти път или любимия си сериал получаваш усещането за сигурност и съпричастност към познатите персонажи в него, а и те откъсва гарантирано от лошото настроение.

 

Коментирай »
Още по темата
Зелено, вкусно, полезно и може бързо да подобри психичното здраве - що е то? Зелено, вкусно, полезно и може бързо да подобри психичното здраве - що е то?
Преяждането и пиенето през уикенда могат да са признаци на сериозно заболяване Преяждането и пиенето през уикенда могат да са признаци на сериозно заболяване
Трифон Зарезан върви с махмурлук Трифон Зарезан върви с махмурлук
Почувствай се добре в онези дни от месеца Почувствай се добре в онези дни от месеца
5 съвета за по-добро настроение 5 съвета за по-добро настроение
Излекувай стреса само с три стъпки Излекувай стреса само с три стъпки
Киви за добро настроение Киви за добро настроение
Градинарството бори депресията Градинарството бори депресията
Какво прави жените щастливи Какво прави жените щастливи
Усмивката е ключът към красотата Усмивката е ключът към красотата
Как да преодоляваме тревогата и стреса Как да преодоляваме тревогата и стреса
Пърси лекува следпразнична депресия Пърси лекува следпразнична депресия
Най-много искам комплименти, секс и шоколад Най-много искам комплименти, секс и шоколад
Драма, драма, драма... Драма, драма, драма...
Лесна рецепта за вкусен уикенд Лесна рецепта за вкусен уикенд
Да освежим работното място Да освежим работното място
Препоръчваме още
Защо „убиваме вестоносеца“, ако новините са лоши? Защо „убиваме вестоносеца“, ако новините са лоши?
Открий господин „перфектен“ Открий господин „перфектен“
Четири здравословни ползи от сиренето Четири здравословни ползи от сиренето
Когато Купидон излезе от контрол Когато Купидон излезе от контрол
Четиридневна диета с кайсии Четиридневна диета с кайсии
9 признака, че трябва да повишиш емоционалната си интелигентност 9 признака, че трябва да повишиш емоционалната си интелигентност
ТЕСТ: Родена ли си да бъдеш принцеса? ТЕСТ: Родена ли си да бъдеш принцеса?
Всеки иска да отседне в „Хотел „Нантъкет“ от Елин Хилдебранд (предложение за четене) Всеки иска да отседне в „Хотел „Нантъкет“ от Елин Хилдебранд (предложение за четене)
Шекспир под открито небе – романтични вечери от Драматичния театър в Благоевград Шекспир под открито небе – романтични вечери от Драматичния театър в Благоевград
„Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене) „Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене)
Внимавайте със съветите за слушане на музика с цел оздравяване! Може да са опасни Внимавайте със съветите за слушане на музика с цел оздравяване! Може да са опасни
Красотата на танца Красотата на танца
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби