Никога не убивайте домашна стоножка! Ето защо

Не убивайте домашна стоножка, ако намерите такава в дома си

Никога не убивайте домашна стоножка! Ето защо

Photo credit: Giampiero Ruggieri/Pixabay

Стоножките често се появяват на тъмни и влажни места. Може да ги видите в банята или мазето и почти всеки веднага би искал да ги смачка или да избяга.

Някои от нещата, заради които стоножките са толкова ужасяващи за нас, ги правят ефективни инструменти срещу вредители. Бързи и подвижни, те са полезни срещу някои доста досадни насекоми, пише сайтът chaosmosnews.net.

И колкото и ужасна да ви се струва стоножката в банята посред нощ, тя ще ви се стори по-малко страшна, когато намали броя на хлебарките, паяците и  ларвите на различни насекоми в дома ви. Стоножките не просто се хранят с всички тези насекоми, те имат завиден апетит.

Имайте предвид, че домашните стоножки, за разлика от своите роднини, не са отровни и дори не могат да ухапят човешката кожа. Малкото количество отрова, което произвеждат, може да нарани само дребната плячка, за чието отстраняване са толкова полезни.

Ако все пак не искате този многокрак съквартирант у дома си, има как да се отървете от него, без да го убивате. Например като намалите влажността вкъщи или улавите стоножката в стъклен контейнер или буркан. Отнасянето на уловената стоножка на място с влажни скали или почва ще ѝ позволи да се върне в природата, за да играе ролята, за която е предназначена.

Коментирай »
Още по темата
Бактерии, гъбички, вируси: Градските пчели разкриват невидим живот от решаващо значение за човешкото здраве Бактерии, гъбички, вируси: Градските пчели разкриват невидим живот от решаващо значение за човешкото здраве
Мъжката хлебарка изпълнява нов вид "брачен танц", ето защо Мъжката хлебарка изпълнява нов вид "брачен танц", ето защо
Защо не бива да убиваме паяците у дома Защо не бива да убиваме паяците у дома
Препоръчваме още
За порното с любов За порното с любов
Най-вълнуващите секс рекорди в историята Най-вълнуващите секс рекорди в историята
ТЕСТ: Колко е добра паметта ти? ТЕСТ: Колко е добра паметта ти?
Епилепсията и нейните прояви: От какво се нуждаят пациентите и кои са подходящите спортове за тях   Епилепсията и нейните прояви: От какво се нуждаят пациентите и кои са подходящите спортове за тях  
Малката тайна на Никол Кидман за красива коса Малката тайна на Никол Кидман за красива коса
Помниш ли първата си целувка? Помниш ли първата си целувка?
Смел, напрегнат и провокативен: „Забравете за света“ от Румаан Алам (предложение за четене) Смел, напрегнат и провокативен: „Забравете за света“ от Румаан Алам (предложение за четене)
„Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ – абсурдно приключение с изящен хумор (предложение за четене) „Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ – абсурдно приключение с изящен хумор (предложение за четене)
10 родителски съвета за отглеждане на уверени и щастливи деца 10 родителски съвета за отглеждане на уверени и щастливи деца
В природата на жените са...клюките В природата на жените са...клюките
Френски маникюр срещу чупещи се нокти Френски маникюр срещу чупещи се нокти
Интелигентни или дългокраки жени предпочитат мъжете? Интелигентни или дългокраки жени предпочитат мъжете?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби