Един харесван мъж... в розово

Накратко за цветовете и мъжете

Един харесван мъж... в розово

Снимка: rsheie54

Би ли купила на приятел розова риза? Обзалагаме се, че в повечето случаи отговорът е „не”. Заради митове, предразсъдъци или просто стереотипи – розовото се счита за дамски цвят, като трябва да се отбележи, че дори не всички дами обичат кукленската багра. А за мъжете в розово общото заключение е едно – че е гей или поне метросексуален.

Да, ама не! Американско изследване, цитирано от „Дейли мейл” твърди друго – мъжете с розови ризи печелели повече, били по-образовани, по-уверени и получавали повече комплименти от колежки.

И не само – за повишение в работата ризата трябвало да е лилава или люлякова (макар че се съмняваме, че мъжете знаят този цвят). „Люлякът” предразполагал и към повече връзки с колежки, а зелената риза била знак за закъснения в работата. За точността гарантирала бялата.

Така че, ако си търсиш интелигентен и сериозен мъж, оглеждай се за розово. За малко забава по време на почивката в офиса се оглеждай за колега в лилаво, а ако искаш да не ти закъсняват за среща – фиксирай господата в бяло.

Цветно стана, а? :)

Коментирай »
Още по темата
Яденето на месо е мъжествено, приготвянето на барбекю - „мъжка работа“? Яденето на месо е мъжествено, приготвянето на барбекю - „мъжка работа“?
Препоръчваме още
Новата поредица на Никола Бьогле продължава с „Пътника без лице“ (предложение за четене) Новата поредица на Никола Бьогле продължава с „Пътника без лице“ (предложение за четене)
За драмата на изгнаничеството и избавлението: "Вятърът знае името ми“ от Исабел Алиенде (предложение за четене) За драмата на изгнаничеството и избавлението: "Вятърът знае името ми“ от Исабел Алиенде (предложение за четене)
Ярка и страстна история за любовта и прошката: „Сънсет Парк“ от Пол Остър (предложение за четене) Ярка и страстна история за любовта и прошката: „Сънсет Парк“ от Пол Остър (предложение за четене)
Три филмови клишета, които заблуждават мъжете Три филмови клишета, които заблуждават мъжете
Нещата, които Емил Конрад не може да каже в интернет, са в „Обратни мисли“ (предложение за четене) Нещата, които Емил Конрад не може да каже в интернет, са в „Обратни мисли“ (предложение за четене)
„Да пътуваш в петък 13-и“ от Таня Глухчева (предложение за четене) „Да пътуваш в петък 13-и“ от Таня Глухчева (предложение за четене)
Шедьовърът на норвежкия кръстник на криминалния роман: „Черната овца“ от Гюнар Столесен (предложение за четене) Шедьовърът на норвежкия кръстник на криминалния роман: „Черната овца“ от Гюнар Столесен (предложение за четене)
Секси проучване разкрива женските и мъжките мечти и фантазии Секси проучване разкрива женските и мъжките мечти и фантазии
Пет храни, които понижават кръвната захар Пет храни, които понижават кръвната захар
Кафе по италиански Кафе по италиански
Историята на „Боксьорът от Нова махала“ – от улицата до ринга (предложение за четене) Историята на „Боксьорът от Нова махала“ – от улицата до ринга (предложение за четене)
Четири прости правила за по-вълнуващ секс Четири прости правила за по-вълнуващ секс
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби