Снимка: rsheie54

Би ли купила на приятел розова риза? Обзалагаме се, че в повечето случаи отговорът е „не”. Заради митове, предразсъдъци или просто стереотипи – розовото се счита за дамски цвят, като трябва да се отбележи, че дори не всички дами обичат кукленската багра. А за мъжете в розово общото заключение е едно – че е гей или поне метросексуален.

Да, ама не! Американско изследване, цитирано от „Дейли мейл” твърди друго – мъжете с розови ризи печелели повече, били по-образовани, по-уверени и получавали повече комплименти от колежки.

И не само – за повишение в работата ризата трябвало да е лилава или люлякова (макар че се съмняваме, че мъжете знаят този цвят). „Люлякът” предразполагал и към повече връзки с колежки, а зелената риза била знак за закъснения в работата. За точността гарантирала бялата.

Така че, ако си търсиш интелигентен и сериозен мъж, оглеждай се за розово. За малко забава по време на почивката в офиса се оглеждай за колега в лилаво, а ако искаш да не ти закъсняват за среща – фиксирай господата в бяло.

Цветно стана, а? :)

Коментирай >