снимки: pexels.com 

Всички сме били с разбито сърце поне по веднъж. Ако жена ти каже, че не ѝ се е случвало или те лъже, или предстои да ѝ се случи.

Няма нищо чак толкова трагично в раздялата или въобще в ситуацията, която те е довела до тук. Трябва само да знаеш правилните стъпки, с които да се излекуваш.

1. Отдай се на болката, тя е неизбежна и няма как да го преодолееш, преди да го изживееш. Дай си малко време, в което да страдаш, за да можеш след това спокойно да продължиш напред.

via GIPHY

2. Направи си списък – какво толкова ти липсва и какво не ти липсва. Всеки ден оценявай онези неща, които се радваш, че вече ги няма – това да се съобразяваш, ревността, невъзможността да флиртуваш с други и т.н.

via GIPHY

3. Намери си занимание/ вдъхновение – започни да спортуваш или се запиши на курс, за да научиш най-накрая нов език, или пробвай латино танци. Имаш всичкото време на света да преследваш мечтите си ;)

via GIPHY

4. Споделяй, но само на хората, които ги е грижа за теб. Остави ги да ти помогнат да се справиш с етапите на раздялата и ги ползвай за опора. Тези хора ще ти помогнат да излекуваш разбитото си сърце ;)

via GIPHY

5. Не драматизирай, не премисляй всяко нещо твърде много. В крайна сметка всяко нещо се случва с причина. След време ще разбереш каква е тя ;)

via GIPHY

6. Не се хвърляй в необмислена връзка за отмъщение. Става въпрос за теб, а не за него. Няма да се почувстваш по-добре ако спиш с първия срещнат, когото дори не харесваш особено.

via GIPHY

7. Позволи си да обичаш отново – рано или късно идва нова любов, още по-силна от старата. Отдай ѝ се изцяло, без страх и предразсъдъци. Всеки път, в който се влюбваш ще е по-хубав и по-зрял от предишния.

Бонус съвет: Научавай по нещо от всяка ситуация. Нека разбитото ти сърце освен болка, да ти донесе и някой ценен урок за връзките и любовта, който ще ти е полезен в бъдеше ;)

И още за разбитите сърца:

Как да се справиш със самотата?

Пет начина да се влюбиш...в себе си

Седем начина да се справиш с несподелената любов

Коментирай >