7 стъпки, с които да излекуваш разбитото си сърце

Има няколко доказано ефективни начина, които ще те накарат да се почувстваш по-добре. Не пропускай нито една стъпка :)

7 стъпки, с които да излекуваш разбитото си сърце

снимки: pexels.com 

Всички сме били с разбито сърце поне по веднъж. Ако жена ти каже, че не ѝ се е случвало или те лъже, или предстои да ѝ се случи.

Няма нищо чак толкова трагично в раздялата или въобще в ситуацията, която те е довела до тук. Трябва само да знаеш правилните стъпки, с които да се излекуваш.

1. Отдай се на болката, тя е неизбежна и няма как да го преодолееш, преди да го изживееш. Дай си малко време, в което да страдаш, за да можеш след това спокойно да продължиш напред.

via GIPHY

2. Направи си списък – какво толкова ти липсва и какво не ти липсва. Всеки ден оценявай онези неща, които се радваш, че вече ги няма – това да се съобразяваш, ревността, невъзможността да флиртуваш с други и т.н.

via GIPHY

3. Намери си занимание/ вдъхновение – започни да спортуваш или се запиши на курс, за да научиш най-накрая нов език, или пробвай латино танци. Имаш всичкото време на света да преследваш мечтите си ;)

via GIPHY

4. Споделяй, но само на хората, които ги е грижа за теб. Остави ги да ти помогнат да се справиш с етапите на раздялата и ги ползвай за опора. Тези хора ще ти помогнат да излекуваш разбитото си сърце ;)

via GIPHY

5. Не драматизирай, не премисляй всяко нещо твърде много. В крайна сметка всяко нещо се случва с причина. След време ще разбереш каква е тя ;)

via GIPHY

6. Не се хвърляй в необмислена връзка за отмъщение. Става въпрос за теб, а не за него. Няма да се почувстваш по-добре ако спиш с първия срещнат, когото дори не харесваш особено.

via GIPHY

7. Позволи си да обичаш отново – рано или късно идва нова любов, още по-силна от старата. Отдай ѝ се изцяло, без страх и предразсъдъци. Всеки път, в който се влюбваш ще е по-хубав и по-зрял от предишния.

Бонус съвет: Научавай по нещо от всяка ситуация. Нека разбитото ти сърце освен болка, да ти донесе и някой ценен урок за връзките и любовта, който ще ти е полезен в бъдеше ;)

И още за разбитите сърца:

Как да се справиш със самотата?

Пет начина да се влюбиш...в себе си

Седем начина да се справиш с несподелената любов

Коментирай »
Още по темата
15 забавни истини за живота, които научаваме по трудния начин 15 забавни истини за живота, които научаваме по трудния начин
ТЕСТ: Кой е мъжът, който ще разбие сърцето ти? ТЕСТ: Кой е мъжът, който ще разбие сърцето ти?
6 начина да се спреш, преди да си хлътнала по неправилния мъж 6 начина да се спреш, преди да си хлътнала по неправилния мъж
7 начина да се чувстваш добре в кожата си 7 начина да се чувстваш добре в кожата си
Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето
Препоръчваме още
За силната музика в ушите За силната музика в ушите
Ако не помниш кога за последно изпита радост, се откажи от тези седем вредни навика Ако не помниш кога за последно изпита радост, се откажи от тези седем вредни навика
„Същински ангели“ – един от задължителните романи на последното десетилетие „Същински ангели“ – един от задължителните романи на последното десетилетие
Кулинарно пътешествие по егейското крайбрежие на Турция Кулинарно пътешествие по егейското крайбрежие на Турция
ТЕСТ: Готова ли си да се обвържеш?   ТЕСТ: Готова ли си да се обвържеш?  
Лошото настроение събужда желание за вредна храна Лошото настроение събужда желание за вредна храна
Три ползи от бобовите култури Три ползи от бобовите култури
10 знака, че е време да си направиш хормонални изследвания 10 знака, че е време да си направиш хормонални изследвания
Facebook и Instagram се сринаха Facebook и Instagram се сринаха
„850 въпроса и отговора“ за всички любознателни деца (предложение за четене) „850 въпроса и отговора“ за всички любознателни деца (предложение за четене)
Четири упражнения при разширени вени, които да правим вкъщи Четири упражнения при разширени вени, които да правим вкъщи
Магическата формула на д-р Крофорд за перфектното предложение за брак Магическата формула на д-р Крофорд за перфектното предложение за брак
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби