снимка: Форум Филм България  

Помните ли една от най-прекрасните романтични комедии „Наистина любов“? А помните ли цитата на 11-годишния Сам: „Има ли по-голяма агония от това да си влюбен?“

via GIPHY

Единствената по-голяма агония е несподелената любов. Всяка от нас го е преживявала поне веднъж, затова няма да си губим времето в обяснения колко е лошо. Вместо това ще ти предложим седем малки стъпки, с които да се почувстваш по-добре и да продължиш напред.

Приеми отхвърлянето

Нищо няма да постигнеш докато отказваш да приемеш истината. Примири се, че тази любов няма да я бъде, вие няма да бъдете заедно и просто продължи напред. В началото ще е трудно, но първата крачка е точно тази – приеми истината. Той не те обича.

Позволи си да скърбиш

Неминуемо отхвърлянето ще те натъжи. Не потискай чувствата си, позволи си да скърбиш, не е нужно да се разхождаш с фалшива усмивка навсякъде. Осъзнаването на несподелената любов е като края на една връзка – отнема известно време да се възстановиш.

via GIPHY

Не се обвинявай

Внимавай да не се подхлъзнеш в тази посока. Ако той не отговаря на чувствата ти, вината не е в теб и няма как да бъде. Изобщо вина няма! Може той да търси друго или да не търси нищо, или просто да няма тръпка между вас. Никой не е виновен за това, просто така е трябвало да стане.

Спри да го следиш във Фейсбук

Не му звъни, не му пиши, не проверявай какво преви през половин час. Колкото и да е лесно да следиш всяка негова крачка онлайн, това само ти вреди. Умишлено сама ограничи информацията, която искаш да научаваш за него и постепенно ще го забравиш.

via GIPHY

Промени нещо

Промени рутината си, запиши се на спорт, започни да излизаш с различни хора, смени прическата си или дори гардероба си...излез от зоната си на комфорт. Това ще те разсее от мислите за него и по-лесно ще преодолееш мъката си.

Спри да го идеализираш

Когато сме влюбени имаме тази склонност – поставяме го на пиедестал, не виждаме нито един недостатък в другия човек, приемаме го за своеобразен Бог. А той не е. Ако трябва направи си списък с всичките му лоши качества, които биха те отблъснали ако си с него. Ще се изненадаш колко бързо ще го разлюбиш.

Върни се в играта

Може да ти се струва, че няма да обичаш пак по същия начин или че никой не е като него, може просто да не си готова за нова любов. Игнорирай всичко това и излез с нов мъж, дай шанс на онзи симпатяга, който се опитва да те покани на среща вече втори месец. Върни се в играта и бързо ще забравиш поражението. Успех :)

via GIPHY

И още за агонията на любовта:

Защо не си пада по теб...вече

Как се лекува любовна мъка

Как да го забравиш по-бързо

Той просто НЕ си пада по теб

Девет начина да разбереш дали си влюбена или си внушаваш

Коментирай >