Седем начина да се справиш с несподелената любов

Приеми реалността и стъпка по стъпка преодолей мъката

Седем начина да се справиш с несподелената любов

снимка: Форум Филм България  

Помните ли една от най-прекрасните романтични комедии „Наистина любов“?

А помните ли цитата на 11-годишния Сам „Има ли по-голяма агония от това да си влюбен?“ 

Единствената по-голяма агония е несподелената любов.

via GIPHY

Всяка от нас го е преживявала поне веднъж, затова няма да си губим времето в обяснения колко е лошо. Вместо това ще ти предложим седем малки стъпки, с които да се почувстваш по-добре и да продължиш напред.

Приеми отхвърлянето

Нищо няма да постигнеш докато отказваш да приемеш истината. Примири се, че тази любов няма да я бъде, вие няма да бъдете заедно и просто продължи напред. В началото ще е трудно, но първата крачка е точно тази – приеми истината. Той не те обича.

Позволи си да скърбиш

Неминуемо отхвърлянето ще те натъжи. Не потискай чувствата си, позволи си да скърбиш, не е нужно да се разхождаш с фалшива усмивка навсякъде. Осъзнаването на несподелената любов е като края на една връзка – отнема известно време да се възстановиш.

via GIPHY

Не се обвинявай

Внимавай да не се подхлъзнеш в тази посока. Ако той не отговаря на чувствата ти, вината не е в теб и няма как да бъде. Изобщо вина няма! Може той да търси друго или да не търси нищо, или просто да няма тръпка между вас. Никой не е виновен за това, просто така е трябвало да стане.

Спри да го следиш във Фейсбук

Не му звъни, не му пиши, не проверявай какво преви през половин час. Колкото и да е лесно да следиш всяка негова крачка онлайн, това само ти вреди. Умишлено сама ограничи информацията, която искаш да научаваш за него и постепенно ще го забравиш.

via GIPHY

Промени нещо

Промени рутината си, запиши се на спорт, започни да излизаш с различни хора, смени прическата си или дори гардероба си...излез от зоната си на комфорт. Това ще те разсее от мислите за него и по-лесно ще преодолееш мъката си.

Спри да го идеализираш

Когато сме влюбени имаме тази склонност – поставяме го на пиедестал, не виждаме нито един недостатък в другия човек, приемаме го за своеобразен Бог. А той не е. Ако трябва направи си списък с всичките му лоши качества, които биха те отблъснали ако си с него. Ще се изненадаш колко бързо ще го разлюбиш.

Върни се в играта

Може да ти се струва, че няма да обичаш пак по същия начин или че никой не е като него, може просто да не си готова за нова любов. Игнорирай всичко това и излез с нов мъж, дай шанс на онзи симпатяга, който се опитва да те покани на среща вече втори месец. Върни се в играта и бързо ще забравиш поражението. Успех :)

via GIPHY

И още за агонията на любовта:

Защо не си пада по теб...вече

Как се лекува любовна мъка

Как да го забравиш по-бързо

Той просто НЕ си пада по теб

Девет начина да разбереш дали си влюбена или си внушаваш

Коментирай »
Още по темата
Как да разбереш, че не е готов да се обвърже Как да разбереш, че не е готов да се обвърже
6 начина да се спреш, преди да си хлътнала по неправилния мъж 6 начина да се спреш, преди да си хлътнала по неправилния мъж
Открий господин „перфектен“ Открий господин „перфектен“
Симптомите на любовта Симптомите на любовта
Защо той избра нея?  Защо той избра нея? 
Научно доказано: Програмирани сме да намираме любов след раздяла Научно доказано: Програмирани сме да намираме любов след раздяла
Най-вероятно е да срещнеш любовта в... Най-вероятно е да срещнеш любовта в...
Препоръчваме още
Мобилният телефон през 1938 Мобилният телефон през 1938
10 правила и забрани, които да спазваме в горещото време 10 правила и забрани, които да спазваме в горещото време
Пет храни за здрава и красива коса Пет храни за здрава и красива коса
Не само кръвната захар: Йодът също оказва влияние върху развитието и размерите на плода Не само кръвната захар: Йодът също оказва влияние върху развитието и размерите на плода
Пет неща, с които тичането е песен (почти) Пет неща, с които тичането е песен (почти)
55 безсмислени суеверия, от които е време да се откажем 55 безсмислени суеверия, от които е време да се откажем
„История с призраци“ от Лаура Фройденталер (предложение за четене) „История с призраци“ от Лаура Фройденталер (предложение за четене)
Липсва ли ти сексът с бившия Липсва ли ти сексът с бившия
„Божествената майка“ на Хули Леонис разкрива връзката между майка и дете „Божествената майка“ на Хули Леонис разкрива връзката между майка и дете
Д-р Матев: Не обвинявайте гените и лютите храни за хемороидите  Д-р Матев: Не обвинявайте гените и лютите храни за хемороидите 
Дейл Карнеги ни учи как да решаваме конфликтите в живота си (предложение за четене) Дейл Карнеги ни учи как да решаваме конфликтите в живота си (предложение за четене)
Как "храната на боговете" е дошла в България: Историята на Велизар Пеев и първата шоколадова работилница у нас Как "храната на боговете" е дошла в България: Историята на Велизар Пеев и първата шоколадова работилница у нас
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби