Ревността като оръжие за самоунищожение

...или как да се пребориш със себе си и несигурността си и да си позволиш да си щастлива с него

Ревността като оръжие за самоунищожение

снимки: sxc.hu

Безбройни са случаите, в които ревността слага край на връзката. Недоверието ти в него и мисълта, че постоянно те лъже, води до скандали, неразбирателство, а в по-късен етап и край на отношенията ви. Ревността е едно от най-силните усещания, наред със страха и омразата. Ако и ти си от този тип хора, ние знаем, че никак не ти е лесно. Можем да ти предложим обаче няколко начина, с които да се чувстваш по-сигурна и да направиш първата крачка към преодоляването на проблема.

Признай проблема

Ревността е ужасно подценяван проблем. Ти не искаш да признаеш дори пред себе си, че всичките ти нелогични действия се водят именно от ревност. И като всеки друг проблем, първата крачка към преодоляването му е признаването му.

Поработи над самочувствието си

Различни са версиите за това на какво се дължи ревността. Някой казват, че това е недоверие в хората около теб, други казват, че е начин да поискаш внимание, трети развиват теорията (и ние от venera.bg я подкрепяме), че ревността се дължи на несигуността в себе си. Ти допускаш, че той ще ти изневери и се страхуваш от това, защото нямаш достатъчно вяра в себе си. Факт е, че повечето ревнивки страдат от ниско самочувствие, което ги кара да си мислят, че той ще намери по-красива, по-умна, по-забавна и по-привлекателна жена от тях. А може би е време да признаеш, че щом е с теб, той не иска да намира друга такава.

Спри да го разследваш

Всяка ревнивка се изживява като детектив. Проверяваш му sms-ите, обажданията, фейсбука, компютъра...от страх, че не ти е верен. Когато разбере, че го правиш, вероятно наистина ще спре да ти е верен. Никой не обича да бъде разследван - със сигурност това важи и за половинката ти.

Не изисквай същото

Много от ревнивките, очакват и мъжътда ги ревнува. В противен случай, си мислят, че той не държи на тях. Ако умишлено флиртуваш пред него с други мъже или се опитваш по всякакъв начин и той да започне да те ревнува, за да те желае повече...не си на прави път. Освен ако не сте се събрали двама ревнивци. 

Запомни, важно е да имаш поне малко доверие както в себе си, така и в него. В противен случай, рискуваш да провалиш отношенията си с него, с приятелите си, с близките си и то за нищо. Опитай се да вярваш на хората около теб малко повече. А ако те лъжат - със сигурност ще разбереш и то много скоро, особено в ерата на фейсбук


 

Коментирай »
Още по темата
В мислите на една жена В мислите на една жена
Пет начина да се справиш с бившата му Пет начина да се справиш с бившата му
Най-честите женски заблуди за мъжете Най-честите женски заблуди за мъжете
Не тичай след него Не тичай след него
На война с най-добрата му приятелка На война с най-добрата му приятелка
Пет неща, които ще го откажат от теб Пет неща, които ще го откажат от теб
Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство
Най-големите ревнивци във Facebook Най-големите ревнивци във Facebook
Пърси за ревността Пърси за ревността
Препоръчваме още
Осем урока, на които животът със сигурност ще те научи Осем урока, на които животът със сигурност ще те научи
Какво да хапваме в различните часове на деня Какво да хапваме в различните часове на деня
Комарите предпочитат любителите на бира Комарите предпочитат любителите на бира
7 качества, които те правят любимата колежка в офиса 7 качества, които те правят любимата колежка в офиса
Дългият COVID-19 може да се дължи на проблеми с имунната система Дългият COVID-19 може да се дължи на проблеми с имунната система
Червена панда прави гимнастика Червена панда прави гимнастика
Съществувала е в Месопотамия и Древен Египет: Знаете ли на колко години е романтичната целувка? Съществувала е в Месопотамия и Древен Египет: Знаете ли на колко години е романтичната целувка?
ТЕСТ: Коя зодия е сродната ти душа? ТЕСТ: Коя зодия е сродната ти душа?
5 храни, с които да влезем бързо във форма за лятото 5 храни, с които да влезем бързо във форма за лятото
7 идеи за романтична вечер у дома с половинката 7 идеи за романтична вечер у дома с половинката
Най-мръсното нещо в банята Най-мръсното нещо в банята
„Клитемнестра“ нa Костанца Касати преобръща мита за една от най-криворазбраните жени в гръцката митология (предложение за четене) „Клитемнестра“ нa Костанца Касати преобръща мита за една от най-криворазбраните жени в гръцката митология (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби