Ревността като оръжие за самоунищожение

...или как да се пребориш със себе си и несигурността си и да си позволиш да си щастлива с него

снимки: sxc.hu

Безбройни са случаите, в които ревността слага край на връзката. Недоверието ти в него и мисълта, че постоянно те лъже, води до скандали, неразбирателство, а в по-късен етап и край на отношенията ви. Ревността е едно от най-силните усещания, наред със страха и омразата. Ако и ти си от този тип хора, ние знаем, че никак не ти е лесно. Можем да ти предложим обаче няколко начина, с които да се чувстваш по-сигурна и да направиш първата крачка към преодоляването на проблема.

Признай проблема

Ревността е ужасно подценяван проблем. Ти не искаш да признаеш дори пред себе си, че всичките ти нелогични действия се водят именно от ревност. И като всеки друг проблем, първата крачка към преодоляването му е признаването му.

Поработи над самочувствието си

Различни са версиите за това на какво се дължи ревността. Някой казват, че това е недоверие в хората около теб, други казват, че е начин да поискаш внимание, трети развиват теорията (и ние от venera.bg я подкрепяме), че ревността се дължи на несигуността в себе си. Ти допускаш, че той ще ти изневери и се страхуваш от това, защото нямаш достатъчно вяра в себе си. Факт е, че повечето ревнивки страдат от ниско самочувствие, което ги кара да си мислят, че той ще намери по-красива, по-умна, по-забавна и по-привлекателна жена от тях. А може би е време да признаеш, че щом е с теб, той не иска да намира друга такава.

Спри да го разследваш

Всяка ревнивка се изживява като детектив. Проверяваш му sms-ите, обажданията, фейсбука, компютъра...от страх, че не ти е верен. Когато разбере, че го правиш, вероятно наистина ще спре да ти е верен. Никой не обича да бъде разследван - със сигурност това важи и за половинката ти.

Не изисквай същото

Много от ревнивките, очакват и мъжътда ги ревнува. В противен случай, си мислят, че той не държи на тях. Ако умишлено флиртуваш пред него с други мъже или се опитваш по всякакъв начин и той да започне да те ревнува, за да те желае повече...не си на прави път. Освен ако не сте се събрали двама ревнивци. 

Запомни, важно е да имаш поне малко доверие както в себе си, така и в него. В противен случай, рискуваш да провалиш отношенията си с него, с приятелите си, с близките си и то за нищо. Опитай се да вярваш на хората около теб малко повече. А ако те лъжат - със сигурност ще разбереш и то много скоро, особено в ерата на фейсбук


 

Коментирай »
Още по темата
В мислите на една жена
Пет начина да се справиш с бившата му
Най-честите женски заблуди за мъжете
Не тичай след него
На война с най-добрата му приятелка
Пет неща, които ще го откажат от теб
Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство
Най-големите ревнивци във Facebook
Пърси за ревността
Препоръчваме още
ТЕСТ: Поствяш ли кариерата на първо място?
Наръчник за мащабно мислене: Как да бъдем успешни през новата година 
Странни неща се случват в Нощта на Хелоуин
Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни
Цветът на очите разкрива тайни за характера
Сиатъл в една обезлюдена Америка
Изобретяването на книгите в античния свят: „Безкраят в стрък тръстика“ от Ирене Вайехо (предложение за четене)
Какво има предвид той, когато казва това?
4 бързи и лесни рецепти с варени яйца
Светлите спални водят до затлъстяване
Остаряването не винаги води до помъдряване
Как правилно да мием ръцете си, за да сме здрави
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби