снимки: sxc.hu

Безбройни са случаите, в които ревността слага край на връзката. Недоверието ти в него и мисълта, че постоянно те лъже, води до скандали, неразбирателство, а в по-късен етап и край на отношенията ви. Ревността е едно от най-силните усещания, наред със страха и омразата. Ако и ти си от този тип хора, ние знаем, че никак не ти е лесно. Можем да ти предложим обаче няколко начина, с които да се чувстваш по-сигурна и да направиш първата крачка към преодоляването на проблема.

Признай проблема

Ревността е ужасно подценяван проблем. Ти не искаш да признаеш дори пред себе си, че всичките ти нелогични действия се водят именно от ревност. И като всеки друг проблем, първата крачка към преодоляването му е признаването му.

Поработи над самочувствието си

Различни са версиите за това на какво се дължи ревността. Някой казват, че това е недоверие в хората около теб, други казват, че е начин да поискаш внимание, трети развиват теорията (и ние от venera.bg я подкрепяме), че ревността се дължи на несигуността в себе си. Ти допускаш, че той ще ти изневери и се страхуваш от това, защото нямаш достатъчно вяра в себе си. Факт е, че повечето ревнивки страдат от ниско самочувствие, което ги кара да си мислят, че той ще намери по-красива, по-умна, по-забавна и по-привлекателна жена от тях. А може би е време да признаеш, че щом е с теб, той не иска да намира друга такава.

Спри да го разследваш

Всяка ревнивка се изживява като детектив. Проверяваш му sms-ите, обажданията, фейсбука, компютъра...от страх, че не ти е верен. Когато разбере, че го правиш, вероятно наистина ще спре да ти е верен. Никой не обича да бъде разследван - със сигурност това важи и за половинката ти.

Не изисквай същото

Много от ревнивките, очакват и мъжътда ги ревнува. В противен случай, си мислят, че той не държи на тях. Ако умишлено флиртуваш пред него с други мъже или се опитваш по всякакъв начин и той да започне да те ревнува, за да те желае повече...не си на прави път. Освен ако не сте се събрали двама ревнивци. 

Запомни, важно е да имаш поне малко доверие както в себе си, така и в него. В противен случай, рискуваш да провалиш отношенията си с него, с приятелите си, с близките си и то за нищо. Опитай се да вярваш на хората около теб малко повече. А ако те лъжат - със сигурност ще разбереш и то много скоро, особено в ерата на фейсбук


 

Коментирай >