снимка: sxc.hu

Носенето на хубав грим по време на интервю за работа увеличава шанса да получите мястото, за което кандидатствате, показва ново изследване, цитирано от БГНЕС.

Две трети от началниците, участвали в проучването, признават, че е по-малко вероятно да вземат на работа жена, която не носи грим по време на интервюто.

Проучването, проведено от британски сайт за красота, сочи още, че 49% от ръководителите смятат, че добрият външен вид е основен фактор за продажбите и публичната визия на компанията.

Според 60,8% от директорите на компании казват, че ако служителките им не носят грим редовно, това ще има отрицателни последици за фирмата. Според 39,2% от анкетираните това намалява шансът на жената да получи повишение, особено ако работата й е свързана с постоянни бизнес срещи и комуникация с клиенти.

Около 67% от началниците са скептични за женския персонал, който не носи козметика по време на важни събрания и бизнес обеди. В същото време 2/3 от дамите се чувстват по-уверени гримирани по време на среща на високо равнище.

Коментирай >