Никога не прави това на работа

Работиш в офис, в екип, сред хора...Ето основните неща, които не трябва да правиш на работното място.

Никога не прави това на работа

снимки: sxc.hu

Ние сме жени и имаме трудните си моменти. Понякога сме по-емоционални, друг път нерешителни, трети път безразсъдни...и всичко това е прекрасно. Има обаче няколко граници, които не трябва да прекрачваш в службата.

Не плачи

Поне се постарай да не плачеш на работното място, камо ли ако си заобиколена от хора и още по-малко ако е за глупост. Ако избухнеш в сълзи на работното място е много голям шансът колегите и шефът ти да те мислят за лабилна, несигурна и ненадеждна служителка. Знаем, че понякога напрежението и стресът ти идват в повече, особено на работното място, но се постарай да не го показваш много, за да бъдеш професионалист.

Обличай се подходящо

Най-вероятно разполагаш в гардероба си с някои много предизвикателни и секси дрехи, които вършат страхотна работа с мъжете. Постарай се обаче да ги оставиш за други случаи. Не казваме, че на работното място трябва на всяка цена да изглеждаш като монахиня или да бъдеш с костюм. Но прилепналите роклички, големите деколтета и твърде късите поли ще те накарат да изглеждаш несериозно в очите на околните.

Не крещи

Всички те ядосват, те са големи непрофесионалисти, не си разбират от работата, саботират те, дразнят те и са страшно досадни...на моменти. Всичко това е вярно, но крясъците няма да помогнат. Опитай се да изкарваш гнева си от службата във фитнеса или с нещо друго полезно. Скандалите на работа не са добра алтернатива, точно както и тази да си ги носиш вкъщи.

Не се успивай

...или поне не всеки ден. Особено сега, в студените дни, няма нищо по-добро от дрямка под дебелите и топли одеала. Не и когато е работен ден обаче. Знаем, че успиването е неизменно следствие от натрупаната умора, но не е подходящо ако се случва често. Дори и да не получаваш забележки всеки път, това се забелязва от колегите и работодателят ти и като нищо ще навреди на кариерата ти.

Пази се от любовни интриги

Когато прекарваш половината си живот в офиса е трудно да не се влюбиш в колега или дори в шефа си. Внимавай обаче защото това може да има много тежки последствия. Трябва да си напълно наясно с тях, преди да се забъркаш в любовна афера на работното място. И запомни едно - колкото и добре да се криете - ще ви хванат. Така че бъди наясно какво правиш и какво може да произтече от това.

Дами, ние много добре знаем, че е трудно да бъдеш професионалист в леглото, в кухнята и в офиса. Това е почти невъзможно, но е добре поне да се стараем да го постигаме :) 

Коментирай »
Още по темата
Младите хора, които работят от 9 ч. до 17 ч., са по-здрави в дългосрочен план Младите хора, които работят от 9 ч. до 17 ч., са по-здрави в дългосрочен план
Равнопоставени ли са жените и мъжете у нас в професионално отношение? Равнопоставени ли са жените и мъжете у нас в професионално отношение?
Струва ли си тази работа? Какво искат служителите от Y и Z поколенията и какво са готови да дадат в замяна Струва ли си тази работа? Какво искат служителите от Y и Z поколенията и какво са готови да дадат в замяна
5 начина да откриете силната си страна в работата 5 начина да откриете силната си страна в работата
Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях
Имате поща: Най-дразнещите грешки в писането на имейли Имате поща: Най-дразнещите грешки в писането на имейли
Флирт в офиса: Четири типа досадни ухажори на работното място Флирт в офиса: Четири типа досадни ухажори на работното място
Четири съвета за работа от вкъщи (без да се побъркаме) Четири съвета за работа от вкъщи (без да се побъркаме)
7 качества, които те правят любимата колежка в офиса 7 качества, които те правят любимата колежка в офиса
Пет трика за успешна офис свалка Пет трика за успешна офис свалка
Сексът – преди или след работа? Сексът – преди или след работа?
Излекувай стреса само с три стъпки Излекувай стреса само с три стъпки
5 доказателства, че си работохолик 5 доказателства, че си работохолик
Как да оцелееш в женски офис Как да оцелееш в женски офис
Флирт в офиса...а след това? Флирт в офиса...а след това?
Гримът увеличава шанса за нова работа Гримът увеличава шанса за нова работа
Мъжете се страхуват от силните жени Мъжете се страхуват от силните жени
Интригант на пълен работен ден Интригант на пълен работен ден
Да освежим работното място Да освежим работното място
Препоръчваме още
Какво ни пречи да включваме полезни за здравето продукти в менюто си Какво ни пречи да включваме полезни за здравето продукти в менюто си
Въстанието на Асен и Петър оживява в роман на големия Слав Хр. Караславов (предложение за четене) Въстанието на Асен и Петър оживява в роман на големия Слав Хр. Караславов (предложение за четене)
Златна селекция „Нови и избрани разкази“ от майстора на хумора и сатирата Алек Попов (предложение за четене) Златна селекция „Нови и избрани разкази“ от майстора на хумора и сатирата Алек Попов (предложение за четене)
Любимото кафе показва характера Любимото кафе показва характера
Шест качества, които той цени повече от външния ти вид Шест качества, които той цени повече от външния ти вид
Да приключим с тревожните мисли: Ето как да ги овладеем в 7 стъпки Да приключим с тревожните мисли: Ето как да ги овладеем в 7 стъпки
„850 въпроса и отговора“ за всички любознателни деца (предложение за четене) „850 въпроса и отговора“ за всички любознателни деца (предложение за четене)
Как да си направим традиционен коледен яйчен коняк (4 лесни рецепти) Как да си направим традиционен коледен яйчен коняк (4 лесни рецепти)
Тези две котки са истински хит в интернет (ВИДЕО) Тези две котки са истински хит в интернет (ВИДЕО)
Силата на утвържденията: 6 положителни фрази, които ще променят живота ти Силата на утвържденията: 6 положителни фрази, които ще променят живота ти
Органичната диета: универсален хранителен режим или скъпо удоволствие Органичната диета: универсален хранителен режим или скъпо удоволствие
Странни динозаври бродели из древна Америка Странни динозаври бродели из древна Америка
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби