снимки: sxc.hu

Ние сме жени и имаме трудните си моменти. Понякога сме по-емоционални, друг път нерешителни, трети път безразсъдни...и всичко това е прекрасно. Има обаче няколко граници, които не трябва да прекрачваш в службата.

Не плачи

Поне се постарай да не плачеш на работното място, камо ли ако си заобиколена от хора и още по-малко ако е за глупост. Ако избухнеш в сълзи на работното място е много голям шансът колегите и шефът ти да те мислят за лабилна, несигурна и ненадеждна служителка. Знаем, че понякога напрежението и стресът ти идват в повече, особено на работното място, но се постарай да не го показваш много, за да бъдеш професионалист.

Обличай се подходящо

Най-вероятно разполагаш в гардероба си с някои много предизвикателни и секси дрехи, които вършат страхотна работа с мъжете. Постарай се обаче да ги оставиш за други случаи. Не казваме, че на работното място трябва на всяка цена да изглеждаш като монахиня или да бъдеш с костюм. Но прилепналите роклички, големите деколтета и твърде късите поли ще те накарат да изглеждаш несериозно в очите на околните.

Не крещи

Всички те ядосват, те са големи непрофесионалисти, не си разбират от работата, саботират те, дразнят те и са страшно досадни...на моменти. Всичко това е вярно, но крясъците няма да помогнат. Опитай се да изкарваш гнева си от службата във фитнеса или с нещо друго полезно. Скандалите на работа не са добра алтернатива, точно както и тази да си ги носиш вкъщи.

Не се успивай

...или поне не всеки ден. Особено сега, в студените дни, няма нищо по-добро от дрямка под дебелите и топли одеала. Не и когато е работен ден обаче. Знаем, че успиването е неизменно следствие от натрупаната умора, но не е подходящо ако се случва често. Дори и да не получаваш забележки всеки път, това се забелязва от колегите и работодателят ти и като нищо ще навреди на кариерата ти.

Пази се от любовни интриги

Когато прекарваш половината си живот в офиса е трудно да не се влюбиш в колега или дори в шефа си. Внимавай обаче защото това може да има много тежки последствия. Трябва да си напълно наясно с тях, преди да се забъркаш в любовна афера на работното място. И запомни едно - колкото и добре да се криете - ще ви хванат. Така че бъди наясно какво правиш и какво може да произтече от това.

Дами, ние много добре знаем, че е трудно да бъдеш професионалист в леглото, в кухнята и в офиса. Това е почти невъзможно, но е добре поне да се стараем да го постигаме :) 

Коментирай >