снимка: Нова ТВ 

Все повече са силно феминизираните професии у нас, където работят основно жени. Неслучайно, такъв офис често е наричан "змиярник". Нека да си го признаем, че жените сме по-амбициозни, завистливи и сме по-склонни към интриги една към друга. Женското съревнование съществува от древни времена, а за разлика от завидната мъжка солидарност, при нас това трудно се получава. Затова ти предлагаме няколко съвета как да оцелееш в "змиярник"...

Усмихвай се

Усмивката е неустоима не само за мъжете, но и за съперничките ти. Опитай се да се усмихваш искрено и добронамерено, особено ако си нова в "змиярника". Бъди положителната и слънчева личност, която разведрява офиса и се опитай при никакви положения да не сваляш сърдечната усмивка от лицето си.

via GIPHY

Бъди безкрайно откровена

Ледовете, които не могат да се стопят с усмивка, се топят с откровеност. Когато видиш, че колежките ти не просто не те харесват, а не могат изобщо да те понасят, е време да посегнеш към най-силното си оръжие. Отиди при тях и им обясни, че нямаш нищо срещу тях, че си дошла с мир, не искаш да си съперничите и харесваш обувките им ;) Това би трябвало да помогне.

Намери си съмишленички

В офис, пълен с жени, не може да няма поне няколко, с които да не ви свързва обща тема. Дали ще е фризьорката, която посещавате или диетите, които правите, или мъжете, които харесвате (което може и да се окаже опасно)...След като откриеш тези колежки, дръж се за тях и си дай шанс да се харесате, защото това драстично ще улесни оцеляването ти в "змиярника".

via GIPHY

Не влагай твърде много емоции

Добре знаеш, че от жените винаги можеш да очакваш нож в гърба на работното място. Когато го получиш се постарай да не се подтискаш твърде много. Всички знаем, че е болезнено, но също така отминава. Опитай се да го преживееш и да продължиш напред, защото това е единственият ти шанс да оцелееш в "змиярника". 

Още интересни истории можеш да намериш и на нашата Фейсбук страница ;) 

Коментирай >