Жените имаме нужда от съпернички

За вечното съревнование по между ни и необходимо ли ни е то?

Жените имаме нужда от съпернички

снимка: sxc.hu

Всички знаем, че мъжете си ги мерят постоянно, но дами, като замислим и ние не оставаме по-назад в състезанията помежду си. Жените постоянно се съревноваваме една с друга по няколко различни теми. Състезателният елемент обаче ни е необходим, защото как иначе ще знаем, че сме перфектни, ако не се сравняваме с някоя друга жена. Неслучайно съществуват и хилядите женски конкурси за красота. За какво си съперничим най-много?

Мъжкото внимание

Това категорично е основното за което се състезаваме. Всяка жена трябва да получава необходимото си мъжко внимание, в противен случай има тежки последствия. Тук състезанията са основно с подобни на нас жени - по външен вид, по характер, по възраст, изобщо - такива, които приличат на нас. Когато се появи нова колежка в офиса, в началото рядко я харесваме, просто защото почти всичкото мъжко внимание се пренасочва към нея, защото е нова. Ако пък прилича на теб, напълно възможно е да получава твоята "доза" внимание, защото в началото няма как да е не е по-интересна от теб. Това съперничество за мъжкото внимание се проявява както в офиса, така дори и сред най-близките ти приятелки. Затова се постарай да получаваш нужното си внимание, за да не посягаш към това на близките ти.

Кариерата

Това съперничество не важи за всички жени, но за повечето. Никога няма да се зарадваш, ако друга жена заема мечтания от теб пост в службата. Съревнованието в офиса не винаги означава кариеризъм, но често прераства в него. Така че внимавай да не се подведеш и да се превърнеш в амбициозна кариеристка, само и само, за да натриеш носа на онази омразна от теб колежка. А всички знаем, че когато една жена не харесва друга жена, тя е способна на всякакви схеми и интриги, за да победи в нелекото състезание. Няма лошо в чисто женското съревнование, стига да не преминаваме някои граници.

Красотата 

Традиционно състезание между жените във всяка една сфера. Неслучайно споменахме в началото конкурсите за красота. Те са нагледен пример за съревнованието за титлата "най-красивата". Сигурни сме, че и ти си изпитвала онази лека завист, когато видиш някоя позната да е отслабнала или да се е разхубавила. Иска ти се ти да беше на нейно място и да получаваше всички комплименти за това колко добре изглеждаш. За да преодолееш това разочарование и да побеждаваш в тези състезания просто често променяй външния си вид. Така всички ще забелязват различното и ще говорят за теб. Получавайки необходимата си доза внимание, няма да се чувстваш засенчена от останалите хубави жени.

Коментирай »
Още по темата
Какво казват сентенциите за жените Какво казват сентенциите за жените
Как да спреш да си "кошче за душевни отпадъци" Как да спреш да си "кошче за душевни отпадъци"
С какво тя е по-добра от теб? С какво тя е по-добра от теб?
Пет начина да се справиш с бившата му Пет начина да се справиш с бившата му
Как да оцелееш в женски офис Как да оцелееш в женски офис
Интелигентни или дългокраки жени предпочитат мъжете? Интелигентни или дългокраки жени предпочитат мъжете?
Пърси отговаря за съперниците си Пърси отговаря за съперниците си
В природата на жените са...клюките В природата на жените са...клюките
Препоръчваме още
Разкрий тайната на всеки мъж само по зодията му (ВИДЕО) Разкрий тайната на всеки мъж само по зодията му (ВИДЕО)
Почитаме смела светица, отдала живота си на вярата. Празнуват всички с името ѝ Почитаме смела светица, отдала живота си на вярата. Празнуват всички с името ѝ
„Небесни тела“ - плетеница от отношения и емоции от Джуха ал Харити (предложение за четене) „Небесни тела“ - плетеница от отношения и емоции от Джуха ал Харити (предложение за четене)
Защо мъжете и жените обичат различно? Защо мъжете и жените обичат различно?
Какво подлудява мъжете Какво подлудява мъжете
Свидетелство за историчност и памет: „Разкази с часовников механизъм“ от Фарук Шехич (предложение за четене) Свидетелство за историчност и памет: „Разкази с часовников механизъм“ от Фарук Шехич (предложение за четене)
Не просто естетически проблем, а съдово заболяване: Какво трябва да знаем за разширените вени Не просто естетически проблем, а съдово заболяване: Какво трябва да знаем за разширените вени
Любовта невинаги е дипломатична в „Червено, бяло и кралско синьо“ (предложение за четене) Любовта невинаги е дипломатична в „Червено, бяло и кралско синьо“ (предложение за четене)
Защо мъжете в униформи са толкова секси Защо мъжете в униформи са толкова секси
От „Ла страда“ до „Часовете“ - от страдащите до независимите женски образи в киното (предложение за четене) От „Ла страда“ до „Часовете“ - от страдащите до независимите женски образи в киното (предложение за четене)
Четири причини, заради които правим по-малко секс Четири причини, заради които правим по-малко секс
На тях не им е студено ;) На тях не им е студено ;)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби