Жените имаме нужда от съпернички

За вечното съревнование по между ни и необходимо ли ни е то?

снимка: sxc.hu

Всички знаем, че мъжете си ги мерят постоянно, но дами, като замислим и ние не оставаме по-назад в състезанията помежду си. Жените постоянно се съревноваваме една с друга по няколко различни теми. Състезателният елемент обаче ни е необходим, защото как иначе ще знаем, че сме перфектни, ако не се сравняваме с някоя друга жена. Неслучайно съществуват и хилядите женски конкурси за красота. За какво си съперничим най-много?

Мъжкото внимание

Това категорично е основното за което се състезаваме. Всяка жена трябва да получава необходимото си мъжко внимание, в противен случай има тежки последствия. Тук състезанията са основно с подобни на нас жени - по външен вид, по характер, по възраст, изобщо - такива, които приличат на нас. Когато се появи нова колежка в офиса, в началото рядко я харесваме, просто защото почти всичкото мъжко внимание се пренасочва към нея, защото е нова. Ако пък прилича на теб, напълно възможно е да получава твоята "доза" внимание, защото в началото няма как да е не е по-интересна от теб. Това съперничество за мъжкото внимание се проявява както в офиса, така дори и сред най-близките ти приятелки. Затова се постарай да получаваш нужното си внимание, за да не посягаш към това на близките ти.

Кариерата

Това съперничество не важи за всички жени, но за повечето. Никога няма да се зарадваш, ако друга жена заема мечтания от теб пост в службата. Съревнованието в офиса не винаги означава кариеризъм, но често прераства в него. Така че внимавай да не се подведеш и да се превърнеш в амбициозна кариеристка, само и само, за да натриеш носа на онази омразна от теб колежка. А всички знаем, че когато една жена не харесва друга жена, тя е способна на всякакви схеми и интриги, за да победи в нелекото състезание. Няма лошо в чисто женското съревнование, стига да не преминаваме някои граници.

Красотата 

Традиционно състезание между жените във всяка една сфера. Неслучайно споменахме в началото конкурсите за красота. Те са нагледен пример за съревнованието за титлата "най-красивата". Сигурни сме, че и ти си изпитвала онази лека завист, когато видиш някоя позната да е отслабнала или да се е разхубавила. Иска ти се ти да беше на нейно място и да получаваше всички комплименти за това колко добре изглеждаш. За да преодолееш това разочарование и да побеждаваш в тези състезания просто често променяй външния си вид. Така всички ще забелязват различното и ще говорят за теб. Получавайки необходимата си доза внимание, няма да се чувстваш засенчена от останалите хубави жени.

Коментирай »
Какво казват сентенциите за жените
Как да спреш да си "кошче за душевни отпадъци"
С какво тя е по-добра от теб?
Пет начина да се справиш с бившата му
Как да оцелееш в женски офис
Интелигентни или дългокраки жени предпочитат мъжете?
Пърси отговаря за съперниците си
В природата на жените са...клюките
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Ремонтираме дома си сами или с помощта на приятели
Разсейването по време на хранене ни прави още по-гладни
Създадоха вибриращ презерватив
Девет типа мъже, които със сигурност ще срещнеш (или вече си срещала)
Дори нормално изглеждаща кожа може да крие рак
Кога на мъжете не им се прави секс?
Доказано: Мъжете не разбират жените
Любимите десерти на зодия Телец
Мед за раните, банани срещу махмурлук
Шест причини да си по-щастлива без гадже 
Сайт изчислява фитнес възрастта ви
Той никога не те слуша
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби