Най-полезният тропически плод

Изследователи от Далас стигнали до заключението, че кивито има най-добър ефект върху организма

Най-полезният тропически плод

снимка: sxc.hu

Кивито е най-полезният тропически плод, сочи ново изследване, цитирано от БГНЕС.

Диетолозите непрекъснато изучават голямото разнообразие от плодове и техните ползи върху организма. Тропическите са изключително богати на различни химични елементи и витамини, както и на вещества, необходими за човешкото тяло. И докато по-рано за най-полезни се смятаха ананасите, авокадото и цитрусите, то ново проучване постави кивито под номер едно в класацията с полезни тропически плодове.

Американски изследователи от Далас стигнали до заключението, че кивито има най-добър ефект върху организма. То съдържа изобилие от антиоксиданти, много лутеин и витамин Е. Този тропически плод е полезен за сърдечно-съдовата система и зрението.

Кивито намалява хипертонията и нормализира дейността на кръвоносната система.

Коментирай »
Още по темата
Шепа череши на ден за здраве и добра форма Шепа череши на ден за здраве и добра форма
Ето защо замразените плодове и зеленчуци са по-полезни от пресните Ето защо замразените плодове и зеленчуци са по-полезни от пресните
Пет причини да хапваме авокадо Пет причини да хапваме авокадо
Най-полезните цитрусови плодове Най-полезните цитрусови плодове
Четири здравословни причини да хапваме броколи Четири здравословни причини да хапваме броколи
Фибрите борят холестерола Фибрите борят холестерола
Туршия и синьо сирене за засилване на имунитета Туршия и синьо сирене за засилване на имунитета
Плодовете, чаят и кафето предпазват от болести Плодовете, чаят и кафето предпазват от болести
Киви за добро настроение Киви за добро настроение
Препоръчваме още
ТЕСТ: Каква книга би написала твоята котка за теб? ТЕСТ: Каква книга би написала твоята котка за теб?
ТЕСТ: Играч ли е твоят любим? ТЕСТ: Играч ли е твоят любим?
7 трика, с които винаги ще изглеждаш добре на снимки 7 трика, с които винаги ще изглеждаш добре на снимки
„А може би трябва да поговориш с някого“ от Лори Готлиб (предложение за четене) „А може би трябва да поговориш с някого“ от Лори Готлиб (предложение за четене)
Дамян Дамянов с обяснение в любов към думите с нова доза визуална провокация в типографското издание на „Под езика: част втора“ (предложение за четене) Дамян Дамянов с обяснение в любов към думите с нова доза визуална провокация в типографското издание на „Под езика: част втора“ (предложение за четене)
Без срам и предразсъдъци: Честен разговор за хемороидите – защо се появяват и можем ли да се предпазим Без срам и предразсъдъци: Честен разговор за хемороидите – защо се появяват и можем ли да се предпазим
7 стъпки, с които да излекуваш разбитото си сърце 7 стъпки, с които да излекуваш разбитото си сърце
Страхът от отхвърляне се познава по връзките: Как да преборим травмата и да бъдем щастливи Страхът от отхвърляне се познава по връзките: Как да преборим травмата и да бъдем щастливи
Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце" Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце"
„Бурята, създадена от нас“ излиза едновременно на над 20 езика (предложение за четене) „Бурята, създадена от нас“ излиза едновременно на над 20 езика (предложение за четене)
Един забележителен дебют: „Гарата“ от Якопо де Микелис (предложение за четене) Един забележителен дебют: „Гарата“ от Якопо де Микелис (предложение за четене)
Климатичните промени увеличават риска от тропически болести в Европа Климатичните промени увеличават риска от тропически болести в Европа
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби