снимка: pixabay.com

Цитрусовите плодове са не само ароматни и красиви - те са и много полезни.

Растат по цъфтящи дървета и храсти и се характеризират с цветна кожа и светла сърцевина, която обгръща сочни сегменти.

Почти една трета от всички цитруси се използват за приготвяне на сок, отбелязват от foodpanda и посочват някои от най-полезните свойства на тези плодове.

Влакната в цитрусите имат куп ползи за здравето, включително подобряване работата на храносмилателната система, както и подпомагане на загубата на тегло заради ниското съдържание на калории.

Цитрусовите плодове имат по-високо съотношение на разтворими към неразтворими фибри в сравнение с другите плодове и зеленчуци.

Лимон и грейпфрут

Тези плодове са отличен източник на витамин С, който укрепва имунната система и поддържа кожата гладка и еластична.

Мандарини

Сладки, но и полезни – мандарините са богати на калий, фосфор, магнезий и мед.

Портокали

Портокалите съдържат големи количества разтворими фибри, които има куп ползи здравето, включително понижаване нивата на „лошия“ холестерол.

Коментирай >