снимка: Morguefile.com

Има хора, които попадат по-често в "менюто"на комарите. Такива са любителите на бира например, констатира проучване на сп. Смитсониън, цитирано от в. Вашингтон таймс и БГНЕС.

Дори една бутилка бира прави консумиралия я индивид по-привлекателен за кръвосмучещите насекоми. Според учени това вероятно се дължи на увеличаването на количеството етанол, което любителите на пенливото удоволствие отделят чрез потта. Но причината може да се корени и във факта, че телесната температура на пиячите се повишава. В крайна сметка вероятно става въпрос за комплекс от причини.

Оказва се, че миниатюрните „вампири“ налитат два пъти по-често на хора с кръвна група 0, отколкото на тези с група А. Също така кръвопийците са фенове на въглеродния диоксид – надушват газа от около 50 метра и погват плячката си. Което означава, че хора с по-едри тела и по-висок метаболизъм са предпочитан обект за атака.

Комарите виждат като апетитно ястие и бременните и жените-кърмачки, тъй като ароматът на млечна киселина ги привлича неудържимо. Поради тази причина дамите в такова положение са два пъти по-често нападани от останалите представителки на нежния пол.

Коментирай >