Снимка: sxc.hu

"Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи”, е казал американският общественик Бенджамин Франклин. Макар и пивото дълго време да не е било женско питие, то постепенно завладява и по-нежните вкусове – особено с идването на мода на плодовите бири с вкус на портокал, грозде, лимон, грейпфрут. Те всъщност се правят по същата технология, както и традиционната бира, но 60% от питието е натурален сок, а само 40 на сто е бира. Алкохолът е едва 2%. 

Първо - бирата е полезна! Богата е на витамини от група В и на минерали като магнезий, селен, калий, фосфор. Тя намалява риска от остеопороза, заболявания на сърцето и намалява риска от камъни в бъбреците. И нещо любопитно – според учени от Харвард жените, които пият бира, имат по-малко бръчки. И все пак, да уточним - консумира се с мярка!

Не изхвърляй старата бира – разкраси се с нея!

Бирата подхранва косата и й придава блясък. Ключът се крие в хмела, който е полезен за структурата на косъма. Концентрацията му в напитката обаче е твърде висока и по тази причина е препоръчително за косата да се използва изветряла бира. Още по-добре – другата е за пиене, нали? ;) 

Лесно приложение: Нанеси директно върху корените с пръсти или с памук, по възможност – равномерно. Изчакай 15 минути  и след това измий косата си, тъй като бирата я прави много твърда. И готово! 

По-добра от мъжете, защото...

Макар и мъжете да си разпространяват доста лафове защо бирата е по-добра от жените - от сорта на „не говори, няма главоболие и не ви отказва”, то ние намерихме и доста причини бирата да е по-добра от мъжете. Например: защото бирата стои там, където я оставите, не ревнува, ако си вземете друга бира, няма майка, никога няма да ви сравнява с бившите си гаджета и бутилката й винаги е твърда. Толкоз! С най-добри чувства, разбира се, защото това, което може да сплоти една мъжко-женска компания... също може да е бирата.

Коментирай >