Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания (предложение за четене)

Книгата на Иван Раденков е придружена от авторска музика

Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания (предложение за четене)

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Щурият авантюрист и писател Иван Раденков отново покорява сърцата на малките читатели с нова история, изпълнена с много настроение, лекота и герои с вкусни имена. „Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания“, издавана от „Ентусиаст“, излиза с детайлните и пъстри илюстрации на художничката Антония Мечкуева, която съживява над 40 персонажи и пресъздава пълноценно богатия сюжет.

Иван Раденков винаги изненадва с умението си да провокира детското въображение и да проявява нова страна от безкрайните си таланти. Този път писателят отново намесва храната, очевидно любимата му тема в живота, която пренася в литературата. След „Вкусът на приключенията“ в настоящата книга той разказва за Пане Кашкавале, син на Пан ди Шпан и Пана Кота, които живеят в страната Патладжания и имат проблеми с Цар Евичак и неговите подчинени Сир Ене, Тиквеника и Крастав Ицо.

В действието са замесени още Принцесата, Хан Тахан, Капитан Сен Жак, както и музикантите от група „Барабас“ – Кураж Фураж и Гризни Халва. Вдъхновен от произведението за Лукчо на Джани Родари, Иван Раденков създава история, посветена на битката между доброто и злото, разказва за най-добрата музикална банда и заслужава ли си борбата за любовта. Но в книгата се крият още много други чудеса.

След „Котаракът Франт и загадъчният остров“ сега читателят отново става и слушател. Настоящото издание разполага със специален QR код за сканиране, който ще води до плейлист в Spotify в канала на Lazy Dynamics. Там всеки ще може да чуе двете песни, които членовете на „Барабас“ свирят в романа.

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

За автора

Иван Раденков е детски писател, откакто е баща (2012 г.). Двамата му сина го карат ежедневно да изживява второ детство, в което заедно правят бели и създават итории. Всяко тяхно приключение е вдъхновение за нови разкази с картинки, а понякога и музика. Защотo Иван е и музикант и в неговите книжки често четем текстове на песни, а в приложени дискове чуваме музика с китари и барабани, която децата харесват. (за справка виж поредиците „Книги за татковци“, „Истории от големия двор“, „Котаракът Франт и загадъчният остров“, „ Вкусът на приключенията“, „Велосипедисти край езерото „Папийон“, „Фалшив речник на смешните фрази“ и „Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания“. Иван е носител на Националната награда „Константин Константинов“. 

Неподправените, искрени и засмяни истории на Иван Раденков вече се изучават от децата в трети клас.

Коментирай »
Препоръчваме още
Откриха древна статуетка на бог Ерос, яхнал делфин Откриха древна статуетка на бог Ерос, яхнал делфин
ТЕСТ: Играч ли е твоят любим? ТЕСТ: Играч ли е твоят любим?
Топ 3 на най-подходящите спортове при високо кръвно Топ 3 на най-подходящите спортове при високо кръвно
„Петте най-важни нужди на децата в наши дни“: Полезните съвети на Лиз Бурбо предложение за четене) „Петте най-важни нужди на децата в наши дни“: Полезните съвети на Лиз Бурбо предложение за четене)
Пиенето на твърде много течности може да е симптом на рядка форма на хормонален проблем Пиенето на твърде много течности може да е симптом на рядка форма на хормонален проблем
ТЕСТ: Кое е новогодишното обещание, което този път да спазиш? ТЕСТ: Кое е новогодишното обещание, което този път да спазиш?
За какво служат белите петна по крилата на пеперудите монарх? За какво служат белите петна по крилата на пеперудите монарх?
Какво да хапваме в различните часове на деня Какво да хапваме в различните часове на деня
Топ 10 предимства на хидратираната кожа, разкрити от дерматолог Топ 10 предимства на хидратираната кожа, разкрити от дерматолог
Съветите на Изи: Как да третираме къдравата коса правилно Съветите на Изи: Как да третираме къдравата коса правилно
Любимият ти сладолед издава какъв секс обичаш Любимият ти сладолед издава какъв секс обичаш
Храненето пред телевизора води до затлъстяване Храненето пред телевизора води до затлъстяване
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби