Йети е вид древна бяла мечка

Британски учени успяха да разгадаят тайната на снежния човек

Йети е вид древна бяла мечка

снимка: sxc.hu

Британски учени успяха да разгадаят тайната на снежния човек: той представлява древна разновидност на бялата мечка, съобщава БГНЕС, позовавайки се на  Би Би Си.

Специалисти от Оксфордския университет са стигнали до този извод, провеждайки "генетично изследване на около 20 фрагмента от козина, събрани по различно време и в различни райони на Тибет". "Става дума за древен бял мечок, който се е появил в Тибет преди около 40 000 години, и вероятно съществува до ден-днешен", заяви ръководителят на екипа професор Брайън Сайкс.

Той обяви, че част от козината, която е помогнала да се добие най-ясна представа за генетичния код на Йети, е била открита преди 10 години в Бутан. "Това ни дава основания да твърдим, че животното и днес обитава тази част на Тибет", подчерта професор Сайкс.

Коментирай »
Още по темата
Кастрация грози страстен мечок в Пиринеите Кастрация грози страстен мечок в Пиринеите
Странни динозаври бродели из древна Америка Странни динозаври бродели из древна Америка
Препоръчваме още
Как да разпознаеш истинския мъж  Как да разпознаеш истинския мъж 
Грабливите „Длани“ на миналото в новия роман от Георги А. Николов (предложение за четене) Грабливите „Длани“ на миналото в новия роман от Георги А. Николов (предложение за четене)
„Божии чеда“ преобръща представата за библейските времена (предложение за четене) „Божии чеда“ преобръща представата за библейските времена (предложение за четене)
3 бързи стъпки, с които да влезем във форма след празниците 3 бързи стъпки, с които да влезем във форма след празниците
42 лични разказа в „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“ 42 лични разказа в „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“
Жените са по-кисели рано сутрин Жените са по-кисели рано сутрин
6 гадни неща, които могат да ни се случат през лятото, и 10 съвета как да се предпазим 6 гадни неща, които могат да ни се случат през лятото, и 10 съвета как да се предпазим
ТЕСТ: Поствяш ли кариерата на първо място? ТЕСТ: Поствяш ли кариерата на първо място?
ТЕСТ: Колко е добра паметта ти? ТЕСТ: Колко е добра паметта ти?
Четири съвета за работа от вкъщи (без да се побъркаме) Четири съвета за работа от вкъщи (без да се побъркаме)
Комарите предпочитат любителите на бира Комарите предпочитат любителите на бира
Бебешки говор? Майките делфини променят тона си, когато се обръщат към малките си Бебешки говор? Майките делфини променят тона си, когато се обръщат към малките си
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби