снимка: pexels.com

Близо 80 процента от българите извършват домашните си ремонти сами или с помощта на близки и приятели, установи национално изследване. Любопитното проучване за навиците относно поддръжката на жилището и градината обхваща големи градове като София Пловдив, Бургас и Варна.

Най-разпространени са леките ремонти, обхващащи смяната на осветителни тела, пердета, килими и декоративни елементи, които допринасят за уюта на дома. 38.1% от анкетираните са реализирали подобен проект през последните 12 месеца, а 29.1% планират такъв за следващата година. Смяната или изграждането на отопление и климатизация са осъществени само от 6.1% от запитаните.

За ремонтните дейности българите най-често се съветват с приятели и познати или търсят идеи и информация онлайн.

Изследването е проведено през юли 2015 година от Bluepo!nt по поръчка на Mr. Bricolage и обхваща 2060 пълнолетни българи чрез персонални интервюта. Целевата група включва мъже и жени на възраст 18–60 години, посещавали поне 3 пъти в рамките на последната година магазини, продаващи стоки за ремонт и поддръжка на дома и градината. Проучването е национално и обхваща градовете София, Плевен, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград.

Коментирай >