снимка: pexels.com 

Това, че някой не те обича така, както на теб ти се иска, съвсем не означава, че не те обича с цялото си същество.“ Този любим цитат на Габриел Гарсия Маркес важи с пълна сила за обичта между мъжа и жената. Ние се влюбваме различно, но това не означава, че един от нас обича по-малко.

Жените сме по-емоционални, а мъжете залагат на плътската любов. За тях платоничните чувства не означават много. Мъжът рядко се влюбва преди да е правил секс с жената до себе си.

Мъжете не изразяват чувствата си и не говорят за тях, но това не означава, че ги нямат. Един мъж може да те обича с цялото си сърце, но да не ти го каже в прав текст, за да не изглежда като женчо. Повечето от тях показват чувствата си чрез действия, така че е хубаво да се вглеждаме в тях повече ;)

via GIPHY

Всички страдаме от любовна мъка, но го показваме различно. Мъжете също се натъжават при мисълта, че могат да ни изгубят, те също се чувстват зле след скандал, на тях също им липсваме. Проблемът е, че повечето мъже смятат, че нямат право да изразяват чувствата си или няма да се гледа с добро око на тях ако го правят.

Как се лекува любовна мъка

Мъжете не премислят, не анализират, не драматизират. За тях всичко е точно такова, каквото е. Скарали сте се – ще се сдобрите, казала си, че не се сърдиш, значи не се сърдиш, целувката е просто целувка, сексът е просто секс, а когато ти каже, че те обича, значи наистина те обича :) 

Свободното време и пространството също имат различни измерения за нас. Жените се обсебваме по-лесно. Ние искаме да прекарваме всеки миг с любимия и да бъдем прегръщани, обичани, целувани. Мъжете държат на личното си време и пространство, но това съвсем не означава, че не ни обичат.

via GIPHY

Мъжете искат да бъдат необходими, а жените – закриляни ;) Или поне при повечето от нас е така. И ето тук е голямата ни допирна точка. Мъжът обича да се грижи за жената до себе си, а коя жена не харесва да бъде обгрижвана :)

И още за любовта и различията между нас:

Накарай го да се влюби в теб

Мъжете се влюбват по-често пролетта

Три признака, че те обича

Зодиите, които обичат най-силно

Коментирай >