Статус „необвързана“: Как да оцелееш сама в света на двойките

Защо двойките винаги усложняват нещата и те карат да се чувстваш зле от това, че си необвързана?

Статус „необвързана“: Как да оцелееш сама в света на двойките

снимка: pexels.com 

Да си необвързана всъщност е нещо много хубаво – имаш всичкото време, от което се нуждаеш, не се съобразяваш с никого и можеш да правиш с любовния си живот каквото поискаш. С една дума – свободна си.

via GIPHY

В света на двойките обаче нищо не е толкова просто. Всяко събиране с тях си е предизвикателство за ума и емоциите. Всички са по двойки, а само ти си стоиш сама. След това започват въпросите „Намери ли си вече някого?“, „Още ли си необвързана?“ и онзи снизходителен тон, с който ти казват „Спокойно, за всеки влак си има пътник!

via GIPHY

Семейните събирания са още по-досадни. Нетърпеливите ти роднини си мечтаят за сватба и внучета и те натоварват още повече с очакванията си. Всеки път се чудиш кога ще те попитат дали не си лезбийка, че все още не си се задомила с някого и не чакаш детето му.

Шест причини да си по-щастлива без гадже

И не стига всичко това, но вече дори заклетите ергени са обвързани и делят общ Фейсбук профил с жена си под странното име „Семейство Иванови“.

В киното са по двойки, вече и в мола е модерно да се пазарува с любимия, хванати за ръка, че да не се изгубят в някой магазин.

Как да се справиш със самотата?

И накрая става така, че този непрестатен натиск те кара да се чувстваш зле от факта, че си все още сама. Сякаш нещо с теб не е наред. Всъщност всичко ти е наред, просто понякога си напомняй тези категорични истини:

1. Не ти е нужен друг човек, който да те прави щастлива.

2. Наслаждавай се на времето си на необвързана, после ще ти липсва.

3. Не теб трябва да те съжаляват, а двойките, които са толкова зависими един от друг, че не могат да се забавляват сами.

4. Истинската самота е да си обкръжен от хора, които не те разбират.

5. Понякога е наистина трудно да се върви в обувките на необвързано момиче. Ето за това са нужни наистина специални обувки, които да направят разходката по-приятна.

via GIPHY

И за финал – следващият път когато някой ти каже „толкова съжалявам, че си необвързана“ просто го попитай защо съжалява. Не просто ще му затвориш устата, а и ще се почувстваш по-добре и може би ще го накараш да се замисли.

Не забравяй да се наслаждаваш на времето си сама, защото не винаги ще притежаваш този лукс ;)

И още за самотата и връзките:

Не ти върви в любовта? Ето как да предизвикаш късмета си

Защо обвързаните жени са по-привлекателни?

Шест причини да си все още необвързана

Коментирай »
Още по темата
Девет типа мъже, които със сигурност ще срещнеш (или вече си срещала) Девет типа мъже, които със сигурност ще срещнеш (или вече си срещала)
12 златни правила за по-безболезнено преодоляване на раздялата 12 златни правила за по-безболезнено преодоляване на раздялата
ТЕСТ: Готова ли си да се обвържеш?   ТЕСТ: Готова ли си да се обвържеш?  
Защо мъжете и жените обичат различно? Защо мъжете и жените обичат различно?
ТЕСТ: Защо все още си необвързана? ТЕСТ: Защо все още си необвързана?
Препоръчваме още
Как да поддържаме страстта в спалнята Как да поддържаме страстта в спалнята
Почитаме смела светица, отдала живота си на вярата. Празнуват всички с името ѝ Почитаме смела светица, отдала живота си на вярата. Празнуват всички с името ѝ
Разкриха тайната на яйцеклетката Разкриха тайната на яйцеклетката
 „За“ и „против“ противозачатъчните хапчета: Говорят учените „За“ и „против“ противозачатъчните хапчета: Говорят учените
„Да се завърнеш за Коледа“ и да (пре)откриеш сродната си душа (предложение за четене) „Да се завърнеш за Коледа“ и да (пре)откриеш сродната си душа (предложение за четене)
Махмурлукът е най-тежък на 29 години Махмурлукът е най-тежък на 29 години
Хиперурикемия и подагра – какво не знаем за тези заболявания и кои грешки в диетата може да ги отключат Хиперурикемия и подагра – какво не знаем за тези заболявания и кои грешки в диетата може да ги отключат
Бременността и сърцето: Кога бъдещите майки трябва да потърсят кардиолог Бременността и сърцето: Кога бъдещите майки трябва да потърсят кардиолог
3 причини защо никога да не се сравняваш с другите 3 причини защо никога да не се сравняваш с другите
Преоткриваме близката и непозната Гърция в новото издание на „Гръцко синьо“ от Анита Димитрова (предложение за четене) Преоткриваме близката и непозната Гърция в новото издание на „Гръцко синьо“ от Анита Димитрова (предложение за четене)
Толкова луда любов, че ни кара да ревнуваме: 5 двойки зодиакални знаци, които имат най-дълбока връзка Толкова луда любов, че ни кара да ревнуваме: 5 двойки зодиакални знаци, които имат най-дълбока връзка
Защо мъжете харесват лошите момичета Защо мъжете харесват лошите момичета
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби