снимка: pexels.com 

Да си необвързана всъщност е нещо много хубаво – имаш всичкото време, от което се нуждаеш, не се съобразяваш с никого и можеш да правиш с любовния си живот каквото поискаш. С една дума – свободна си.

via GIPHY

В света на двойките обаче нищо не е толкова просто. Всяко събиране с тях си е предизвикателство за ума и емоциите. Всички са по двойки, а само ти си стоиш сама. След това започват въпросите „Намери ли си вече някого?“, „Още ли си необвързана?“ и онзи снизходителен тон, с който ти казват „Спокойно, за всеки влак си има пътник!

via GIPHY

Семейните събирания са още по-досадни. Нетърпеливите ти роднини си мечтаят за сватба и внучета и те натоварват още повече с очакванията си. Всеки път се чудиш кога ще те попитат дали не си лезбийка, че все още не си се задомила с някого и не чакаш детето му.

Шест причини да си по-щастлива без гадже

И не стига всичко това, но вече дори заклетите ергени са обвързани и делят общ Фейсбук профил с жена си под странното име „Семейство Иванови“.

В киното са по двойки, вече и в мола е модерно да се пазарува с любимия, хванати за ръка, че да не се изгубят в някой магазин.

Как да се справиш със самотата?

И накрая става така, че този непрестатен натиск те кара да се чувстваш зле от факта, че си все още сама. Сякаш нещо с теб не е наред. Всъщност всичко ти е наред, просто понякога си напомняй тези категорични истини:

1. Не ти е нужен друг човек, който да те прави щастлива.

2. Наслаждавай се на времето си на необвързана, после ще ти липсва.

3. Не теб трябва да те съжаляват, а двойките, които са толкова зависими един от друг, че не могат да се забавляват сами.

4. Истинската самота е да си обкръжен от хора, които не те разбират.

5. Понякога е наистина трудно да се върви в обувките на необвързано момиче. Ето за това са нужни наистина специални обувки, които да направят разходката по-приятна.

via GIPHY

И за финал – следващият път когато някой ти каже „толкова съжалявам, че си необвързана“ просто го попитай защо съжалява. Не просто ще му затвориш устата, а и ще се почувстваш по-добре и може би ще го накараш да се замисли.

Не забравяй да се наслаждаваш на времето си сама, защото не винаги ще притежаваш този лукс ;)

И още за самотата и връзките:

Не ти върви в любовта? Ето как да предизвикаш късмета си

Защо обвързаните жени са по-привлекателни?

Шест причини да си все още необвързана

Коментирай >