снимки: pexels.com

Връзката ви е приключила? След като изядеш подобаващо количество вредна храна, отделиш часове на това да говориш за него, изгледаш няколко романтични филма и поплачеш поне веднъж, най-накрая можеш да се зарадваш. Истината е, че жените можем да бъдем в пъти по-щастливи сами, отколкото в непълноценна връзка. Десетки проучвания го доказват, а ние ти припомняме тези неочаквани плюсове на самостоятелния живот, за които вероятно си забравла :) Ето ги и тях: 

Повече време за приятелите - признай си, макар и между нас. Колкото и да си обещаваше, че няма да забравиш за приятелите си в тази връзка, това така и не се случи. Най-накрая можеш да спреш да отказваш покани за излизания на вечеря, на клуб или в стриптийз бар, без да се притесняваш, че любимият ще се разсърди или ще се почувства изоставен. 

Как да го забравиш по-бързо

Неангажиращи флиртове - можеш да се развихриш колкото си поискаш. Вече си сама, не изневеряваш на никого и ако онзи сладур в дискотеката ти поиска номера, нищо не ти пречи да го дадеш. Освен това сега ти предстоят отново тези страхотни първи мигове, които можеш да имаш само с някой нов мъж :) 

Самостоятелност - искаш цял ден да лежиш и да гледаш сериали или да не си бръснеш краката поне седмица, или да оставиш домакинската работа за утре, или да не си боядисаш косата точно този уикенд...можеш да направиш каквото си поискаш, защото вече не се съобразяваш с никого. Възползвай се ;) 

Безмислените скандали - те са неизменна част от всяка връзка и рано или късно се настаняват трайно и в най-хармоничните отношения. Сега няма да се налага да се караш с никого за това, че колегата ти пише късно вечерта или защото е свършила солта и не можете да си подправите салатата :) 

Трябва ли да се разделите?

Социалният живот - време е отново да се вземеш в ръце и да се отдадеш на всички онези приятни занимания, за които все не ти оставаше време. Можеш да тренираш, да ходиш на танци, да се завърнеш към хобито си, да виждаш роднините си по-често или просто да прекарваш времето си с любимите приятелки ;) 

Кариерата - Развитието в работата не за всеки е приоритет. Но дори и да не си кариерист, няма да навреди ако липсата ти на връзка те издигне професионално. А това не е невъзможно. Много от жените без гаджета са по-успешни в работата си. 

И още за разделите: 

Петте причини да скъсаш с него

Кога ставаш "досадното гадже"

Как да разбереш, че сте се превърнали в скучна двойка

Пет признака, че иска да те зареже 

Коментирай >