Защо хората остават заедно, дори да не са щастливи

Седем причини мъжете и жените се примиряват и остават в неподходяща връзка

Защо хората остават заедно, дори да не са щастливи

снимка: Нова ТВ 

Колко често сме виждали двойки, на които ясно им личи, че не са щастливи, но продължават да са заедно. Много мъже и жени остават във връзката си, след като вече не се обичат. Тогава започват проблемите, скандалите, изневерите...Какво обаче кара хората да остават заедно, дори и да не са щастливи?

Страх от самотата

Това е водещата причина хората да не се разделят, дори и когато не са влюбени. Много често те избягват раздялата от страх да не останат сами, дали защото им липсва самочувствие или не им се занимава, или са забравили какво е да започнеш от начало...но водещото е страхът.

via GIPHY

Несигурност

Когато са прекарали голяма част от живота си заедно, хората дори не могат да си представят как би изглеждал той, без половинката им. Какво е да не делиш един покрив, общ бюджет, спомени, планове...Много хора остават заедно, просто защото са несигурни в себе си и самостоятелността си.

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Примиряват се

Много жени и мъже са склонни да се примирят с една трудна връзка, която не ги прави щастливи. Те избират да преглътнат проблемите, да направят редица компромиси, да премълчат това, което ги прави нещастни. Но точно това прави всяка връзка още по-тежка.

Грешките, които убиват връзката

Заради децата

Другата най-разпространена причина са децата. Често двама души не се разделят, дори и да го искат, за да не разстройват децата си. Въпрос на преценка е кое е по-лошо за тях – разделени родители или нещастни родители.

Мнението на околните

Има и такива двойки, които отказват да се разделят от страх или срам какво ще си помислят родителите, приятелите, колегите...Те не могат да си представят как ще се справят със соченето с пръст, укоряването, въпросите и затова предпочитат да останат заедно.

via GIPHY

Вина

Друга причина двойките да не се разделят е чувството на вина. Дори и когато не са щастливи заедно, те все още са привързани към половинката си и често хранят топли чувства към другия. От тук идва и чувството на вина и притеснението за бъдещето на бившия.

Седемте най-големи страхове на мъжа в една връзка

Надежда

Понякога хората остават заедно просто защото се надяват, че всичко ще се оправи. Те хранят надежда, че всичко, което се случва е просто лош период, през който трябва да преминат, за да бъдат отново щастливи. Затова прекарват живота си в чакане нещата да се оправят.

И още за раздялата:

8 компромиса, които ще разрушат връзката ви

Трябва ли да се разделите?

Научно доказано: Програмирани сме да намираме любов след раздяла

Коментирай »
Още по темата
15 знака, че ще остареете заедно 15 знака, че ще остареете заедно
Пет стъпки за по-щастлив живот Пет стъпки за по-щастлив живот
Тайната на успешната и силна връзка Тайната на успешната и силна връзка
Къде е ключът за щастливата връзка? Къде е ключът за щастливата връзка?
Шест причини да си по-щастлива без гадже  Шест причини да си по-щастлива без гадже 
Как да разбереш, че сте се превърнали в скучна двойка Как да разбереш, че сте се превърнали в скучна двойка
Препоръчваме още
Предложение за четене: „Това е Нидерландия или защо лалетата са различни“ - в духа на „Така го правят датчаните“ Предложение за четене: „Това е Нидерландия или защо лалетата са различни“ - в духа на „Така го правят датчаните“
Без срам и предразсъдъци: Честен разговор за хемороидите – защо се появяват и можем ли да се предпазим Без срам и предразсъдъци: Честен разговор за хемороидите – защо се появяват и можем ли да се предпазим
Да си тръгна или да остана? Как да изградим щастлива връзка Да си тръгна или да остана? Как да изградим щастлива връзка
Петте причини да скъсаш с него Петте причини да скъсаш с него
ТЕСТ: Какъв тип жена си? ТЕСТ: Какъв тип жена си?
5 от най-големите страхове на жената във връзките 5 от най-големите страхове на жената във връзките
Запознайте се с котарака Гацек - Ким Кардашиян в света на котките Запознайте се с котарака Гацек - Ким Кардашиян в света на котките
Предложение за четене: „Действаме, играем, мислим” от проф. Бернар Окутюрие Предложение за четене: „Действаме, играем, мислим” от проф. Бернар Окутюрие
„Всичко винаги е съвършено!“ – изкуството да приемаш нещата такива, каквито са (предложение за четене) „Всичко винаги е съвършено!“ – изкуството да приемаш нещата такива, каквито са (предложение за четене)
„Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене) „Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене)
Първо българско издание на „Произходът на тоталитаризма от Хана Арент (предложение за четене) Първо българско издание на „Произходът на тоталитаризма от Хана Арент (предложение за четене)
„Проблемът Спиноза“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене) „Проблемът Спиноза“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби