снимка: sxc.hu

Бракът, както и дългата връзка често се оказват нещо много крехко, след като премине началният период, в който всичко е красиво и приятно, а вие двамата не можете държите ръцете си далече един от друг… Няколко години по-късно обаче започва истинското изпитание – появяват се недостатъци, които не сте виждали един в друг, неприятни навици, които ви побъркват, и досадни приятели и роднини. Ето защо сексолози и психолози определиха някои грешки, които не бива да правите, ако искате връзката ви да просъществува.

№ 1 Не изневерявайте. Изневярата е грешка, която хората рядко прощават, а още по-рядко забравят. И в същото време е едно от нещата, което ги нараняват най-силно. Според проучванията жените могат да простят изневяра най-много два пъти, а само 13 процента от представителите на силния пол биха дали втори шанс на жена, преспала с друг мъж.

№ 2 Не спирайте да бъдете партньори. Ако едната страна във връзката почувства, че другата не се отнася сериозно към отношенията им или е незряла, безотговорна и незаслужаваща доверие, то отношенията им са обречени на провал. Затова при първи симптоми на такова поведение трябва да потърсите професионална помощ от психолог или брачен консултант.

№ 3 Не мрънкайте постоянно и не обвинявайте. Ако единият партньор не е удовлетворен от положението в брака, той започва да се чувства обиден и ядосан. Започва да се оплаква от всичко, да вижда проблем във всичко и да доказва как вината е в другия. Замислете се, че единственият начин да спасите тази връзка е компромисът, а не отговорът на въпроса „Кой е прав?.

№ 4 не бъдете нарцистични. Всички сме предразположени към нарцисизъм в определена степен. Въпросът е да не минавате границата и да не се стига до спорове от рода на: кой работи повече, кой е по-добър родител, кой е по-умен или кой харчи повече.

Коментирай >