Грешките, които убиват връзката

Четири грешки, които убиват връзката

Грешките, които убиват връзката

снимка: sxc.hu

Бракът, както и дългата връзка често се оказват нещо много крехко, след като премине началният период, в който всичко е красиво и приятно, а вие двамата не можете държите ръцете си далече един от друг… Няколко години по-късно обаче започва истинското изпитание – появяват се недостатъци, които не сте виждали един в друг, неприятни навици, които ви побъркват, и досадни приятели и роднини. Ето защо сексолози и психолози определиха някои грешки, които не бива да правите, ако искате връзката ви да просъществува.

№ 1 Не изневерявайте. Изневярата е грешка, която хората рядко прощават, а още по-рядко забравят. И в същото време е едно от нещата, което ги нараняват най-силно. Според проучванията жените могат да простят изневяра най-много два пъти, а само 13 процента от представителите на силния пол биха дали втори шанс на жена, преспала с друг мъж.

№ 2 Не спирайте да бъдете партньори. Ако едната страна във връзката почувства, че другата не се отнася сериозно към отношенията им или е незряла, безотговорна и незаслужаваща доверие, то отношенията им са обречени на провал. Затова при първи симптоми на такова поведение трябва да потърсите професионална помощ от психолог или брачен консултант.

№ 3 Не мрънкайте постоянно и не обвинявайте. Ако единият партньор не е удовлетворен от положението в брака, той започва да се чувства обиден и ядосан. Започва да се оплаква от всичко, да вижда проблем във всичко и да доказва как вината е в другия. Замислете се, че единственият начин да спасите тази връзка е компромисът, а не отговорът на въпроса „Кой е прав?.

№ 4 не бъдете нарцистични. Всички сме предразположени към нарцисизъм в определена степен. Въпросът е да не минавате границата и да не се стига до спорове от рода на: кой работи повече, кой е по-добър родител, кой е по-умен или кой харчи повече.

Коментирай »
Още по темата
Как да задържиш интереса му по-дълго: 5 стратегии за напреднали Как да задържиш интереса му по-дълго: 5 стратегии за напреднали
Това не се брои! Три случая, в които изневярата е разрешена Това не се брои! Три случая, в които изневярата е разрешена
Влюбени разкриват какъв е ключът към щастлива връзка Влюбени разкриват какъв е ключът към щастлива връзка
Пет признака, че връзката ви е сериозна Пет признака, че връзката ви е сериозна
Четири типа мъже, с които не трябва да се занимаваш Четири типа мъже, с които не трябва да се занимаваш
Открий господин „перфектен“ Открий господин „перфектен“
Защо той избра нея?  Защо той избра нея? 
Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш
Анализирай това: Пет любовни проблема, които премисляш твърде много Анализирай това: Пет любовни проблема, които премисляш твърде много
Осем причини за изневярата на мъжа  Осем причини за изневярата на мъжа 
Вечната любов съществува Вечната любов съществува
Препоръчваме още
В „Зората на оникса“ доверието е лукс, който може да те погуби (предложение за четене) В „Зората на оникса“ доверието е лукс, който може да те погуби (предложение за четене)
Как цветът на гардероба ни разкрива тайните на нашата личност Как цветът на гардероба ни разкрива тайните на нашата личност
От жената, която срита Джеки Чан, до първата азиатка с "Оскар" за главна женска роля: Невероятната история на Мишел Йео От жената, която срита Джеки Чан, до първата азиатка с "Оскар" за главна женска роля: Невероятната история на Мишел Йео
Секс за здраво сърце Секс за здраво сърце
Кои са математически най-красивите жени в света? Кои са математически най-красивите жени в света?
Франк Тилие разкрива тайните на „Недовършеният ръкопис“ (предложение за четене) Франк Тилие разкрива тайните на „Недовършеният ръкопис“ (предложение за четене)
Жените поумнявали от оралната любов Жените поумнявали от оралната любов
Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата
Вместо меден месец Вместо меден месец
Ноември - най-депресиращият месец от годината? Ноември - най-депресиращият месец от годината?
Свидетелство за историчност и памет: „Разкази с часовников механизъм“ от Фарук Шехич (предложение за четене) Свидетелство за историчност и памет: „Разкази с часовников механизъм“ от Фарук Шехич (предложение за четене)
Лошото време ни прави по-продуктивни Лошото време ни прави по-продуктивни
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби