снимка: Форум Филм България

Естествената красота – притегателен мит, чиято тайна като че ли все ни убягва…

За някои красотата се състои в това да се сложи обилно количество фон дьо тен върху лицето и силен грим. За други означава да се носят стилни и шикозни дрехи, които показват природните дадености на тялото.

Голяма част от нас обаче така и не могат да разгадаят няколкото простички правила за постигане на естествена красота. Затова тук сме подготвили един много кратък,  но важен списък с 5 съвета за постигане на естествена красота. Четете ли внимателно?

1. Оформяне на веждите

Това е нещо много дребно, но и същевременно много важно. Оформянето на веждите е изключително полезно за кожата и може да промени лицето ви по неузнаваем начин. В зависимост от интензивността на растежа на космите е желателно да обърнете внимание на веждите си поне един-два пъти седмично.

Не забравяйте обаче, че трябва да сте много внимателни и предпазливи, когато скубете веждите си с пенсета. Понякога може да станат прекалено тънки или асиметрични. За тези, които имат по-плътни и гъсти вежди, препоръчваме да ги сресвате със специална четчица за вежди поне веднъж седмично.

2. Грижа за кожата

Грижата за кожата може да се състои в много неща. От използването на скъпи продукти, които я освежават и подхранват до нанасянето на добрата стара бабина рецепта за маска за подмладяване един път в седмицата.

Най-важното, което трябва да знаем за кожата на лицето през лятото

Каквито и грижи да полагате за вашата кожа, в никакъв случай не спирайте! Добрите грижи за кожата са основният ключ към естествената красота. Понякога не е задължително да използвате скъпи козметични продукти, за да може кожата ви да изглежда добре. Достатъчно е само да си взимате душ всяка вечер и да не заспивате с остатъци от грим по лицето. Всичко останало, което правите за кожата си е допълнителна екстра.

3. Релакс

Вярвате или не, почивката е един от най-важните елементи за естествена красота. Преумората оставя своя ужасен отпечатък не само върху външния вид, но и върху здравето.

Още по-лошо става, когато се натрупа и недоспиване. Тогава се стига до хронична преумора и организмът трябва веднага да си даде почивка.

Така че, ако искате да сте естествено красиви и неотразими, добре си помислете преди да се натоварите с цял куп задачи. Опитайте се да отделите поне 15 минути през деня, в които да си починете и ви гарантираме, че няма да съжалявате. Нека това време бъде само за вас и недейте да правите нищо друго освен да релаксирате.

4. Пийте вода

Водата е един от най-важните и основни елементи за естествена красота. Тази незаменима течност има толкова много предимства, че ще ни е трудно да ги изброим.

Например, пиенето на много вода е изключително важно, ако искате да отслабнете. Водата помага при свалянето на килограми, премахва токсините от организма и зарежда тялото с повече енергия. Неслучайно 57% от тежестта на тялото се състои от вода.

Независимо дали сте привърженици на плодовите сокове или газираните напитки, пиенето на вода трябва да се превърне в основно задължение през деня. Ако не се натрупа достатъчно количество вода, организмът ви ще страда, а това няма да помогне за постигане на естествена красота.

5. Правете упражнения

Знаем, че дългите часове във фитнеса звучат по-скоро като смъртна присъда, но упражненията са изключително важни за постигане на естествена красота. Пък и кой е казал, че трябва часове наред да се потите във фитнес залата, когато има и по-лесни и приятни начини за спортуване?

Най-полезните упражнения, които всеки може (и трябва) да прави

Например може да си направите комплект от леки упражнения, които да правите вкъщи. Или пък следващият път, когато отидете в мола с приятелки да не сядате веднага в най-близкото кафене, а да се поразходите малко по магазините. Със сигурност ще ви се отрази освежаващо.

Достатъчно е даже да решите да използвате стълбите вместо асансьора и ви гарантираме, че това ще има положителен ефект върху вашето тяло. А какво по-голямо доказателство за наистина естествена красота от стегнато тяло във форма?

Коментирай >