снимка: pixabay.com

Лятото е натоварен и динамичен сезон. През горещите месеци косата ни често е излагана на куп неблагоприятни фактори.

Жаркото слънце, градският прах и мръсотия, както и високото количество сол в морската вода са само част от причините, които водят до изтощение на косъма.

Ако искате да се погрижите за вашата коса и тя да не стане прекалено суха и крехка, тези 3 съвета са за вас. Те са лесни за изпълнение, не отнемат много време, а резултатът ще бъде здрава и лъскава коса в края на лятото.

1. Мийте косата си всеки ден

Това е задължително условие особено, ако сте на почивка край морето. Морската вода и влажният въздух могат да имат пагубно въздействие върху косата ви. Затова е хубаво да полагате ежедневна грижа, като я миете и сушите със сешоар.

Много е важно шампоанът, който използвате да е подходящ за ежедневна употреба. Затова той трябва да е мек, хидратиращ и да съдържа витамин А. Така косата ви ще запази своята свежест и блясък.

Как да предпазим боядисаната коса от жегите

И не забравяйте, добрият шампоан трябва да се отрази добре не само на косата ви, но също така и на скалпа.

2. Използвайте балсами и маски за коса

Употребата на балсами и маски  е задължителна през лятото. Те имат изключително много предимства, сред които да подхранват косата и да я предпазват от ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Желателно е да използвате балсами, които не се измиват и са богати на витамин Е. Балсамите имат чудотворно въздйствие върху всяка коса, като я правят по-гладка и блестяща.

Най-омразните за мъжете женски прически

Препоръчително е все пак да не прекалявате с тяхната употреба. Напълно достатъчно е, ако си слагате балсам 1 или 2 пъти в седмицата.

3. Не прекалявайте с манипулациите и прическите

Няма нищо по-вредно и изтощително за една коса през лятото от постоянното подлагане на различни манипулации.

Боядисване, къдрене, изправяне – забравете за тези процедури през летния сезон или поне се опитайте максимално да ги ограничите. Не е необходимо на плажа да сте с изправена или топирана коса.

Пет храни за здрава и красива коса

Дайте на косата си малко почивка от всякакви изтощителни процедури. Така тя ще стане по-здрава и ще възвърне своя естествен блясък.

Коментирай >