снимка: pixabay.com

Лятото най–сетне пристигна, но с него дойдоха и големите жеги. Докато сте в офиса няма проблем, климатиците ви пазят хубаво и студено, но когато не сте на работа, трябва сами да се справяте с горещините.

Предлагаме ви няколко начина да се разхлаждате и едновременно с това да изглеждате добре.

1. Макси рокли

Можете да избирате между множество десени и модели. Можете да ги носите вкъщи, на разходка в парка, на кафе и дори в дискотеката.  Ефирна копринена рокля би могла да бъде подходяща дори за работното място.

2. Широкополи шапки

Те са идеални за плажа, но бихте могли да ги комбинирате с макси рокля и да внесете истински лятно настроение в ежедневието. Освен това широкополата шапка ще предпази лицето ви от слънцето.

3. Къси панталонки

Признайте си, чакали сте лятото заради тях. Те са идеални за почивните дни, за разходките по магазини с приятели, за клуба. Можете да ги носите с кецове, с токчета, с пантофки и сандали. Можете да ги съчетаете с тениски и потници, дори с туники. И най–важното – можете да покажете резултата от усилените диети и часовете във фитнеса.

4. Слънчеви очила

Големите жеги означават силно слънце. Чифт стилни тъмни очила са точно това, което ви трябва, за да се предпазите от блясъка му. Заложете на качеството, купете си очила със защитно покритие. Така няма да навредите на очите си и като бонус ще предотвратите някоя и друга бръчка.

5. Слънцезащитен крем

Да се предпазим от горещините и слънцето не означава само да открием как да се разхладим. Знам, че искате хубав тен, но излагането на прекалено много слънчеви лъчи е вредно и може да доведе до рак на кожата. Затова използвайте лосион за тяло и крем за лице със слънцезащитен фактор.

За финал, избягвайте разходките навън в обедните часове, когато слънцето е най–силно, пийте много вода и не забравяйте да се усмихвате – лято е!

Коментирай >