снимка: pixabay.com

Вашият фризьор е магьосник, който за по-малко от час преобразява разбърканите ви кичури в невероятна прическа. Нищо чудно тогава, че се вслушвате в съветите му.

Но какво не ви казват фризьорите?

Ето четирите най-важни неща, отличени от експерти стилисти, които със сигурност си заслужава да знаете:

1. Да пропуснете третирането с балсам е напълно ОК

Да откажете третирането с балсам не е нещо лошо, особено за изтощени коси. При това скъпите балсами, използвани от фризьорите значително ще надуят сметката ви. Опитайте обикновен овлажняващ балсам, който се съчетава с шампоана ви и постойте под сешоара за 5-10 минути.

2. Смесването на скъпи и евтини продукти няма да навреди

Това, че предпочитате свръх скъп шампоан с космическа цена не означава, че трябва да използвате същата марка балсам, спрей за коса, серум и т.н. Вашият фризьор може да се опита да ви продаде цялата серия с твърдението, че ефектът от продуктите се усеща най-добре, ако се съчетаят всички заедно, но е напълно ОК да третирате косата си с един по-висококачествен продукт, а останалите нужни ви мазила да си набавите от кварталната дрогерия. 

3. Косата ви няма да порасне по-бързо, ако я подстригвате по-често

Истината все пак е, че тя няма да изглежда добре, ако яо оставите твърде дълго без професионални грижи. Така че, ако мечтаете за дълга коса, просто споделете с фризьора желанието си. Всеки професионалист ще знае как да освежи кичурите ви, като в същото време запази максимално дължината им.

4. Няма нужда да миете косата си с шампоан всеки ден, особено ако е къдрава или чуплива

Ежедневното измиване е необходимо само ако косата ви е много тънка. Ако обаче е къдрава или чуплива, тя най-вероятно е леко суха и наистина всекидневното измиване по-скоро ще й навреди.

А какви са вашите трикове за красива коса? Споделете съветите си в коментарите под статията.

4
коментара >