снимка: 5598375Pixabay 

Зимата е онова време, в което властват снегът, студът и домашният уют. Това е и най-добрият период за приготвяне на вкусни ароматни ястия.

Всички сме чували израза „Мирише ми на Коледа“. И наистина – толкова са много вкусовете и ароматите, които асоциираме с празници, домашен уют и зимна приказка.

Погледнато от научна гледна точка, студеният въздух циркулира по-бавно от топлия, а обонянието ни не е толкова остро, колкото в по-топлите сезони, което обяснява защо през зимата използваме повече подправки. А от foodpanda ни разкриват кои са най-обичаните зимни аромати и вкусове.

Горещ шоколад

Няма нищо по-хубаво от сладкия и успокояващ аромат на горещ шоколад, който да затопли тялото ни в студен зимен ден.

Джинджифил

Свежият аромат на джинджифил - сладък, маслен и пикантен - е просто неустоим.

Печени кестени

Нито един коледен базар не е завършен без аромат на печени кестени, които се носят във въздуха.

Печено месо

Вкусно, топло, ароматно - печеното месо е един символите на снежните месеци, особено поднесено с пивко червено вино.

Канела

Сладката, но люта пикантност на канелата е празнична съставка на почти всички вкусотии по Коледа.

Независимо дали е в греяно вино или бисквитки, нейният аромат прави всичко да изглежда по-уютно и весело.

Мандарини и карамфил

Тази пикантна празнична комбинация от аромати е толкова традиционна, колкото и елхата.

2
коментара >